E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGünün önemli şirket haberleri---

Günün önemli şirket haberleri

Günün önemli şirket haberleri
07 Ocak 2011 - 09:12 borsagundem.com

Hatek, İhlas Holding, Çemtaş Çelik, İş Bankası, Galatasaray, Emlak Konut, Alarko GYO başta olmak üzere günün öne çıkan şirket haberleri

İMKB KAP Haberleri;

Hatek, bugün İMKB’de Birincil Piyasa’da "HATEK.BE" koduyla, 3,86 TL baz fiyatla satışa sunulacak, satış işlemi Pazartesi günü de devam edecek.
İhlas Holding, Esenyurt’ta bulunan yaklaşık 143 bin m2’lik arsa üzerinde bağlı ortaklığı İhlas İnşaat tarafından 18 blok ve sosyal tesisten oluşan proje gerçekleştirileceğini bildirdi... Şirket, proje kapsamında toplam 5.104 konut, 76 adet de işyeri olacağını, ortak kullanım alanları ile birlikte toplam 638,454 m2 inşaat yapılacağını ve projenin tamamının 48 ayda bitirilmesinin öngörüldüğünü bildirdi.
Çemtaş Çelik, Uzel Otomotiv’den alacaklarına karşılık satın aldığı, otomotiv sanayiine üretim yapan Denge Çubuğu hattında deneme üretimine başladığını bildirdi...
İş Bankası, basında yer almasına istinaden, bankaya tebliğ edilen yaklaşık 632 mn TL’lik vergi tarhiyatının en son banka tarafından yargıya intikal ettirilmesi ardından vergi mahkemesince iptal edildiğini, idarenin ise banka lehine olan bu kararları temyiz ettiğini, bu sebeple davaların halen Danıştay nezdinde olduğunu, gerekli karşılığın ayrıldığını bildirdi...
Galatasaray Sportif, S.C.S Fotbal Club CFR 1907 Cluj S.A. oyuncularından Juan Emmanuel Culio ile sözleşme imzaladı... Yapılan anlaşmaya göre şirket S.C.S Fotbal Club CFR 1907 Cluj S.A. 'ya 2 mn euro, oyuncuya ise 2010-2011, 2011-2012, 2012-2013, 2013-2014 sezonları için sırasıyla 250 bin euro, 600 bin euro, 700 bin euro, 700 bin euro sabit transfer ücreti ve 8 bin euro, 10 bin euro, 10 bin euro, 10 bin euro değişken transfer ücreti ödeyecek.
Emlak Konut GYO, "İstanbul Küçükçekmece Halkalı 2. Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" ihalesinin 2. oturumunun tamamlandığını, ihalede teklif veren şirketlerin; Dumankaya İnşaat ile Kiler GYO-Biskon Yapı ortak girişiminin olduğunu bildirdi... İhaleye ait arsanın 30 Eylül 2010 tarihli portföy tablosundaki değeri 45,44 mn TL' dir.
Alarko GYO, Sarıyer İlçesi’nde yer alan Maslak arsasının; İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi' nin kararıyla 2005 yılında "Transfer Merkezi" alanı kapsamına alınmışken, bu defa Belediye Meclisi tarafından alınan yeni bir kararla "Transfer Merkezi" kapsamından çıkarıldığını bildirdi... Şirket, söz konusu arsa ile ilgili olarak, yeniden plan yapılması için müracaat etmek üzere hazırlık çalışmalarının devam etmekte olduğunu, arsa üzerinde geliştirilen projeye ise yeni plan çerçevesinde yön verileceğini bildirdi.
Asya Katılım Bankası, “Asya Emeklilik ve Hayat A.Ş.” ünvanlı, 20 mn TL sermayeli şirket kurulmasına ve kurulacak şirketin sermayesine 18,9 mn TL ile kurucu ortak olarak iştirak etme kararı verdiğini bildirdi.
Martı GYO, Muğla İli Marmaris İlçesi’nde, Maliye Bakanlığı Dinlenme Tesisleri olarak kullanılan ve lider ortağı Martı Otel’in sahibi bulunduğu Martı Resort otelinin bitişiğinde bulunan, Hazineye ait 4 adet taşınmazın; 49 yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikli irtifak hakkı esas olmak üzere pazarlık usulüyle yapılacak ve tahmini bedeli 903,24 mn TL olan irtifak hakkı ihalesine katılma kararı aldığını bildirdi.
Aksa Enerji, ana ortağı Kazancı Holding’in bağlı ortaklıklarından Aksa Elektrik’in Fırat Elektrik Dağıtım’ı devralma işlemlerinin tamamlandığını bildirdi...
Deva Holdng, Deva İlaç Sanayi ile devralma yoluyla birleşme nedeniyle ihraç edilen 70,656 TL tutarındaki payların 2010 yılı dönemine ait kar payından faydalanacağını bildirdi...
Prysmian S.p.A., 6 Ocak 2011 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere çıkarılmış ve tedavülde bulunan tüm imtiyazsız (adi) Draka hisseleri için 8,60 Euro nakit ve her bir imtiyazsız Draka hissesine karşılık 0,6595 yeni çıkarılacak Prysmian imtiyazsız hissesi devretmek üzere çağrı teklifinde bulundu... Çağrı, uzatılmadığı takdirde, 6 Ocak 2011 Amsterdam saati ile saat 09:00'da başlayacak ve 3 Şubat 2011 Amsterdam saati ile saat 18:00'de bitecektir. Çağrı'nın tamamlanmasını müteakip Draka hissedarlarının Prysmian S.p.A.'da yaklaşık olarak 15% oranında temsil hakkına sahip olması beklenmektedir.

Basında Şirket ve Sektör Haberleri;

Aksa'dan her yıl 54 milyon liralık yatırım… Fırat Elektrik Dağıtımı dün törenle devralan Aksa Elektrik, bölgeye her yıl toplam 54 milyon liralık yatırım yapacak. Hisse devri imza töreninde konuşan Enerji Bakanı Taner Yıldız, 2010 yılında enerji sektörünün, yüzde 8 civarında büyüdüğünü belirterek, "Buna karşılık gelen rakam 8 milyar lira civarında. 2011 ve 2012 yıllarını da en az bu rakamlarla tamamlamak durumunda ki, yalnızca büyümeye karşılık verebilecek üretim kaynaklarına kavuşabilmiş olsun"dedi.
Medyadaki yabancı payını yüzde 50'ye çıkaran düzenleme TBMM'de kabul edildi. TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri dün başlayan Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri hakkındaki kanun tasarısının, yayın kuruluşlarındaki yabancı sermaye payının yüzde 25'ten yüzde 50'ye yükseltilmesini öngören maddesi kabul edildi.Tasarının Genel Kurul'daki görüşmeleri sürüyor.
Vakıfbank'ın Ankara dışına taşınmasına onay… TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen, ''torba tasarı'' olarak adlandırılan, bazı kanunlarda değişiklik öngören tasarının, Vakıfbank Genel Müdürlüğünün Ankara dışına taşınmasına olanak sağlayan maddesi kabul edildi.
Albaraka Türk bu yıl en az 100 milyon dolarlık islami tahvil satabilir. Uluslararası haber ajansı Bloomberg'in islami tahvil getirilerini konu alan haberinde Bahreyn merkezli Albaraka Banking Group'un yılın ilk çeyreğinde islami tahvil satabileceği belirtilirken Albaraka Türk
Katılım Bankası'nın şirket yetkililerinin kuruluşun bu yıl islami tahvil satabileceğini söyledikleri kaydedildi. Haberde islami tahvil satışlarında 2010 yılında yaşanan %15
düşüşün ardından görece getirilerin 2 yıldan fazla sürenin en düşük düzeyine inmesinin yeni ihraçları teşvik edeceği belirtildi. Buna göre, ajansa dün açıklama yapan Albaraka Türk Ceo'su Fahrettin Yahşi bu yıl en az 100 milyon dolarlık satış yapabileceklerini kaydetti.
DHMİ: 2010'da yolcu sayısı %20,1 arttı... Ulaştırma Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ), geçen yıl yolcu sayısının %20,1 arttığını bildirdi. DHMİ'nin yayınladığı verilere göre, önceki yıl 85,5 mn olan yolcu sayısı, geçen yıl 102,7 mn’a çıktı.
Özen: Bankalar mevduat faizi artacak... Bankaların Merkez Bankası'nın fonlamasına bağımlı hale geldiğini söyleyen Garanti Bankası Genel Müdürü Özen, ''Bu, bankaların mevdat fazini arttırmasına yol açar'' dedi.
'Renault sanayi casusluğunun tehdidi altında'... Fransız otomotiv devi Renault, sanayi casusluğunun şirketin 'stratejik değerleri' açısından ciddi bir tehdit oluşturduğunu bildirdi.
48 çimento fabrikası geçen yıl 4.5 milyar dolar ciro yaptı. Çimento ihracatında ve üretiminde Avrupa’da liderlik koltuğuna oturan Türkiye, dünya sıralamasında üretimde 4’üncü ihracatta 3’üncü ülke oldu. Sektörün 2010 yılı ihracatı ise 1 milyar doları geçti. Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan İğnebekçili, “10 yılın sonunda sektörümüzün yüzde 60’lar seviyesinde büyüyeceğini tahmin ediyoruz. Çevre ülkelere ihracat artıyor” dedi. “Ülkedeki ilk çimento fabrikası 1911’de 20 bin ton kapasite ile Darıca’da kuruldu. Sektörün 100. yılında üretim hacmi 66 milyon tona ulaştı. Dünyada üretimde Çin, Hindistan ve ABD’nin ardından dördüncü sıradayız. Doğrudan 15 bin kişiye istihdam yarattık. Bu rakamlar bizi hem Avrupa hem de dünya arenasında üst sıralara taşıdı.”
Alkollü içki markaları ile sportif içerikli her türlü faaliyet, hizmet ve organizasyonlar ile şirket şeklindeki yapılanmalar da dahil olmak üzere, spor kulüpleri ve takımları arasında bağ kurulmasına neden olacak uygulamalar yapılamayacak.

SPK Haberleri;
Doğan hakkında suç duyurusu… Sermaye Piyasası Kurulu, Emre BARMANBEK, Aydın DOĞAN, Hanzade Vasfiye DOĞAN BOYNER hakkında suç duyurusunda bulunacak.
Latek lojistik işlemleri ile ilgili iki kişi hakkında SPK suç duyurusunda bulunacak. Manipülasyon suçunun unsurlarını içeren fiilleri nedeniyle Ayhan ÖZTÜRK ve Hakan YOLCU adlı şahıslar hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına, ilgili kişler hakkında geçici olarak işlem yasağı getirilmesine karar verdi.
Cicisan Gıda hisse senedi ihracı için başvurdu… SPK Haftalık Bülteni'nde yer alan karara göre, şirket 2.047.320 TL bedelli hisse ihraç edecek.
Unicredit aracı kuruluş varantı ihracı için başvurdu… SPK Haftalık Bülteni'nde yer alan karara göre, İhraçcı tarafından 6.000.000 adet, İMKB 30 endeksine bağlı alım ve satım varantları ihraç edilmesi planlanıyor.
Burçelik'in Hisse ihracı kayda alındı… SPK Haftalık Bülteni'nde yer alan karara göre, şirket iç kaynaklardankarşılanmak üzere 7 milyon 776 bin TL hisse ihraç edecek.
Aydın Doğan hakkında suç duyurusu… Sermaye Piyasası Kurulu, Emre BARMANBEK, Aydın DOĞAN, Hanzade Vasfiye DOĞAN BOYNER hakkında suç duyurusunda bulunacak.
Yataş'ın, Yatas İstanbul Pazarlama'yı devralma suretiyle birleşmesş işlemine onay talebiniı olumlu karşıladı.
Menderes Tekstil, 200 mn TL tutarındakı mevcut kayıtlı sermaye tavanını 250.000.000 TL'ye yukseltmek amacıyla SPK’ya basvurdu.
Favori Dinlenme Yerleri, kayıtlı sermaye sıstemıne gecmek amacıyla kurula basvuruda bulundu. Kayıtlı sermaye tavanı: 300.000.000 TL ödenmiş sermayesi: 55.301.390TL.

ANADOLU YATIRIM ARAŞTIRMA SERVİSİ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • altdizin19 Ocak 2012 12:17

    www.altdizin.com ÜCRETSİZ mesleki ve coğrafi kategorilere ayrılmış alternatif bir firma rehberidir. Sitemize ÜCRETSİZ üye olup firma letişim bilgilerinizi girerek diğer yüzlerce firma arasındaki yerinizi alabilirsiniz.