E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 11/06/2021---

Günün önemli şirket haberleri 11/06/2021

Günün önemli şirket haberleri 11/06/2021
11 Haziran 2021 - 07:57 borsagundem.com

Güne başlarken, şirketlerin sermaye artırımları, yeni projeleri, iş anlaşmaları, ortaklık yapılarındaki değişimler... Piyasalar açılmadan okunması gereken şirket haberleri...

#Selva Gıda’ nın 26.000.000 adet payının pay başına 3,06 TL fiyattan halka arzına SPK tarafından onay verildi.

Selva Gıda'nın halka arzına SPK'dan onay çıktı

#AKBNK  AKBANK - EMEA Finance Avrupa Bankacılık Ödülleri kapsamında bankanın "Türkiye'nin En İyi Bankası" seçildiği medyada yer aldı.

#ARSAN ARSAN TEKSTİL -  Şirket kayıtlı sermaye tavanının 150 milyon TL’den 400 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.


#AYDEM AYDEM ENERJİ - Yurtdışında 1 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihraç edilmesine karar verildiği açıklandı.

#BALAT  BALATACILAR - Sermaye artırımından elde edilmesi beklenen fonun 1,3 milyon TL’sinin makine revizyonunda, 4,2 milyon TL’sinin borç ödemelerinde, 6,3 milyon TL’sinin ise işletme sermayesinde kullanılmasının planlandığı açıklandı.

SPK, 37 internet sitesi hakkında yaptırım kararı aldı


#BASGZ  BAŞKENT DOĞALGAZ  -  Şirket payları bugün Borsa’da işlem görmeye başlayacak.Şirket tarafından eski haline getirilen toprak ve stabilize zeminler için zemin tahrip bedeli tahsil edilmemesine dair talebin Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce reddedilmesi kapsamında açılan davanın şirket lehine sonuçlandığı açıklandı.


#CASA  CASA EMTİA PETROL - Şirketin KRC Akaryakıt ile birleşmesine yönelik ön görüşmelerin yapılmasına karar verildiği açıklandı.


#DGKLB DOĞTAS KELEBEK MOBİLYA - Sermaye artırımından elde edilen fonun 57,1 milyon TL’sinin banka kredileri ödemelerinde kullanıldığı açıklandı.


#DERHL DERLUKS DERİ - Şirketin %100 bağlı ortaklığı Emiliano Zapata Deri’nin sermayesinin 10 milyon TL’den 25 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında alınan Genel Kurul Kararının tescil edildiği açıklandı.

Margün Enerji'nin halka arzında yeni gelişme


#ESEN ESENBOĞA ELEKTRİK - Şirketin %100 bağlı ortaklığı Margün Enerji’nin halka arzı kapsamında Borsa ve SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.


#FADE FADE GIDA - Şirketin Biyoteknoloji alanında bitki biyoteknoloji çalışmalarına yatırım kararı yapmasına karar vermesi kapsamında, Eğitim ve Ar-Ge Sürecinin Başlatılması çerçevesinde PYO Teknik Mühendislik ile Danışmanlık ve Hizmet alımı için sözleşme imzalandığı açıklandı.


#FENER FENERBAHÇE - Şirketin Ziraat Bankası, DenizBank, HALKB, ve YKBNK’dan oluşan konsorsiyum Mart ayında imzalamış Finansal Yeniden Yapılandırma Sözleşmesi kapsamında yapılandırma ön koşullarının yerine getirildiği ve şirketin bankalara olan borçluluğunun yeniden yapılandırmasının tamamlandığı açıklandı.


#GARFA GARANTİ FAKTORING - Şirket kayıtlı sermaye tavanının 175 milyon TL’den 397,5 milyon TL’ye yükseltilmesi işlemi tescil edildi.

#INVEO INVEO YATIRIM HOLDING - Bodrum Girişimcilik’e 200.000 TL yatırım yapılarak %10 oranında iştirak edinildiği açıklandı. Aposto Teknoloji’ye 857.607 TL yatırım yapılarak %10 oranında iştirak edinildiği açıklandı.

#IDGYO İDEALİST GMYO - TOKİ tarafından yapılan 3 ilde 278 muhtelif satılık arsa ve 2 kiralık taşınmazın vadeli açık artırma konusu olan TOKİ Arsa Müzayedesine katılım sağlandığı açıklandı.

SPK'dan Osmanlı Portföy Yönetimi'ne para cezası


#INFO INFO YATIRIM MENKUL DEĞERLER - 91 gün vadeli 100 milyon TL tutarındaki bono ihracı kapsamında bugün talep toplanacak.

#ISCTR  İŞ BANKASI -151 gün vadeli 639,1 milyon TL tutarında bono ihraç edildi

.
#KOZAL KOZA MADENCİLİK - Ağrı’da şirkete ait Mollakara Altın Ve Gümüş Projesinde üretime 2022 yılının son çeyreğinde başlanmasının planlandığı açıklandı.

#SNKRN SENKRON GÜVENLİK- Sermaye artırımından elde edilen fonun kamu kurum ödemelerinde, ticari borçlarda ve personele olan borçlarda kullanıldığı açıklandı.

Söktaş, yüzde 96,5 oranında bedelliye gitme kararı aldı


#ULKER  ÜLKER BİSKÜVİ - Şirket ile JCR Eurasia arasında 1 yıl süreli Kredi Derecelendirme Sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

#ZRGYO  ZİRAAT GMYO - ZRGYO’nun halka arzından pay alan ve 33 günlük sürede sahip oldukları gün sonu en düşük şirket payını ZRGYO’ya geri satma hakkında 33 günlük elde tutma süresinin 8 Haziran’da sona erdiği, geri alım taahhüdünden yararlanmak için başvuru süresinin bugün sona ereceği açıklandı. 

PAY ALIM/SATIM - SERMAYE / ORTAKLIK YAPISI DEĞİŞİM


#NTHOL NET HOLDİNG - Besim Tibuk tarafından 4,92 - 5,22 TL fiyat aralığından 1.000.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %33,00’e yükseldi.


#RYGYO REYSAŞ GYO- Egemen Döven tarafından 3,79 TL fiyattan 100.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %7,26’ya yükseldi.


#RYSAS REYSAŞ - Egemen Döven tarafından 4,39 TL fiyattan 100.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %5,18’e yükseldi.


#TKURU TAZE KURU GIDA- Hüseyin Avni Metinkale tarafından 191,00 - 200,20 TL fiyat aralığından 19.600 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %61,94’e geriledi.


#SAMAT SARAY MATBAACILIK- Serdar Özer Öztürk tarafından 76.018 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %4,91’e geriledi.


#ULAS ULASLAR TURİZM YATIRIM - Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Ulaş tarafından 4,19 - 4,31 TL fiyat aralığından 90.000 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %11,69’a geriledi. 


#LOGO LOGO YAZILIM - Şirket sermayesinin 25 milyon TL’den %300 oranında bedelsiz olarak 75 milyon TL artışla 100 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

SPK'dan Logo Yazılım'ın bedelsizine onay


#MRGYO MARTI GMYO - Şirket sermayesi bugün 110 milyon TL’den %200 oranında bedelli olarak 220 milyon TL nakden artışla 330 milyon TL’ye yükseltilecek olup, düzeltilmiş pay fiyatı 1,04 TL’ye denk gelmekte.
#MERIT - Şirket sermayesi Pazartesi günü 2,5 milyon TL’den %1.000 oranında bedelli olarak 25,5 milyon TL nakden artışla 28,0 milyon TL’ye yükseltilecek.


#SKTAS SOKTAS - Şirket sermayesinin 78,2 milyon TL’den %96,59 oranında bedelli olarak 75,6 milyon TL nakden artışla 153,8 milyon TL’ye yükseltilmesine karar verildi.

İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Özer Kocabaş 23 Haziran 2021 11:06

    PekGYO hissesi olanlar bu hisse cebimizden paramızi resmen gasp etmiyor mu ? Bunu dur diyecek bir merci yok mu?

  • Uzay13 Haziran 2021 00:46

    Borsada bedelli ve halka arz yoluyla yapılan resmen yapılan bir soygun düzeni olduğu açık ve nettir.Bugün mevcut şirketlerde bedelli de Karfur Marketleri ve Kalkınma Bankasında bedelli de büyük bir şekilde vatandaş soyularak vatandaş perişan edildi.Karfur zarar ediyormuş gibi gösterilerek sürekli vergiden kaçılmaktakdır.Karfurlarda büyük hareket var.Kalkınma Bankası batmış gibi pöipte bilerek atıldı mevcut banka kàrda vatandaşın parasıyla borç ödendi pöipten yıldız pazara çıkılmalı.Ancak bu şekilde hisse yukarı gider.Önüne gelen şirkete bedelliye gidiyor bu bedellilerden uzak durun.Halka arzlarda bugün gwind gibi hissede büyük bir soygun oldu bu sadece bir örnek daha çok var halk arzlarda sıkıntı büyük.Halka arzlardan uzak durulmalı.İllaki bir hisse alınacaksa sağlam şirketlere yatırım yapılmalı.Spk bu durumları incelemeli ve takibe almalı dur demeli bu gidişata.

  • Ahmet mehmet11 Haziran 2021 10:10

    Taze kurunun patronu ne şeref yoksunu adammış ha bire şirketi satıyor malına Sahip çıkmıyor milleti soyuyor kimse birşey demiyor