E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 09/03/2021---

Günün önemli şirket haberleri 09/03/2021

Günün önemli şirket haberleri 09/03/2021
09 Mart 2021 - 08:40 borsagundem.com

Güne başlarken okunması gereken şirket haberleri...

#ADESE ADESE - Konya Sancak şubesinin demirbaşlarının devri için sözleşme imzalanmasına ve bu mağazanın kapanışı ile ilgili çalışmaların başlanmasına karar verildiği açıklandı.

#AKSEN AKSA ENERJİ - Şirket tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından düzenlenen güneş enerjisine dayalı yenilenebilir enerji kaynak alanları ve bağlantı kapasitelerinin tahsisine ilişkin ihalelere katılacağı açıklandı.

#AVOD A.V.O.D. GIDA VE TARIM - Sermaye artırımından elde edilmesi beklenen 89,6milyon TL fonun kısa ve uzun vadeli kredilerin finansmanında kullanılmasının planlandığı açıklandı.

#BIMAS BİM MAĞAZALAR - Şirketin 2021 yılı beklentileri aşağıdaki gibi açıklandı.
2021 Yılı Beklentiler
Satış Artışı %20-25
FAVÖK Marjı %8 (+-0,5)
Yatırımlar 1,75 Milyar TL

#DERAS DERLÜKS DERİ - Şirketin %100 bağlı ortaklığı Vizyon Global’in, Silver markası ile ayakkabı boyası ve sair ürünleri üreten Çığır Kimya ile Türkiye genelini kapsayan Dağıtım Sözleşmesi imzaladığı açıklandı.

#ETILR ETİLER GIDA - Sermaye artırımından elde edilen 27,9 milyon TL fonun 14,6 milyon TL’sinin yeni şube açılışlarında, 12,9 milyon TL’sinin ticari mal satın almalarında kullanılmasının planlandığı açıklandı.

#EKGYO EMLAK KONUT - 1. Oturumu yapılan İstanbul Beşiktaş Ortaköy Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin Pazarlık- Açık Artırma bölümünü içeren 2. Oturumunun 11 Mart’ta yapılacağı açıklandı.

#ESEN ESENBOĞA ELEKTRİK - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından düzenlenen, güneş enerjisine dayalı yenilenebilir enerji kaynak alanları ve bağlantı kapasitelerinin tahsisine ilişkin YEKA GES-3 ihalesi’ne 36 ilde 74 yarışmada 8-12 Mart 2021 tarihleri arasında illere ve yarışmalara göre farklı tarihlerde açılan başvuru alımlarının ilk gününde, Şirketin %100 bağlı ortaklığı olan Margün Enerji’nin Ankara - 1 (20MW) ihalesine başvuru yaptığı açıklandı.

#GEDZA GEDİZ AMBALAJ - Şirket bağlı ortaklığı Gediz Plastik’in almış olduğu yatırım teşvik belgesinin harcama kalemleri listesinde yer alan bina ve inşaat harcamaları içerisinde Gediz OSB’de yer alan fabrika sahasında yapılmak üzere Fabrika Binası ve İdari Bina İnşaat İşleri Yapım Sözleşmesi'nin yüklenici firma Karataş Prefabrik İnşaat - Etem Karataş ile imzalandığı ve ön ödemesinin gerçekleştirildiği açıklandı.

#GEREL GERSAN ELEKTRİK - Şirket ile Türk Metal Sendikası arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığı açıklandı.

#GSRAY GALATASARAY - Ahmet Özdoğan tarafından, 2020 yılında gerçekleştirilen yıllık olağan genel kurul toplantı gündeminin 14 üncü maddesinde yer alan ve Şirketin finansal yeniden yapılandırılması hakkında yönetim kuruluna yetki verilmesine ilişkin olarak alınan genel kurul kararının iptali ve 14. Maddenin uygulanmasının tedbiren durdurulması için iptal davası açılması kapsamında, Mahkeme tarafından davanın, dava şartı yokluğu sebebi ile usulden reddine karar verildiği açıklandı.

#HDFGS HEDEF GİRİŞİM - Şirketin %1,71 oranında pay sahibi olduğu Qua Qranite’nin 24.000.000 adet payının halka arzı için Borsa ve SPK’ya eş zamanlı olarak başvuru yapıldığı açıklandı.

#ISMEN İŞ MENKUL - Şirketin %100 bağlı ortaklığı Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi’nin 5 milyonTL olan sermayesinin 8 milyon TL’ye çıkarılması amacıyla yapılacak bedelli sermaye artırımının tamamına katılmaya karar verildiği açıklandı.

BIST 100'de bugün 3 hisse yüzde 9'dan fazla yükseldi

#INDES İNDEKS BİLGİSAYAR - Şirket ile QNAP System arasında Ağa Depolama Ürünlerinin dağıtımı ile ilgili olarak distribütörlük sözleşmesi imzalandığı, Şirketin QNAP System ürünlerinin satışından yıllık 3 milyon doların üzerinde satış tutarı elde etmeyi hedeflediği açıklandı.

#IZTAR İZ HAYVANCILIK TARIM - 4.çeyrek finansallarının KAP’ta açıklanması için 31 Mart’a kadar istenen ek sürenin SPK tarafından olumlu karşılandığı açıklandı.

#KAPLM KAPLAMİN - Selüloz - İş Sendikası ile Şirket arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması sonucunda, Resmi Arabulucu atamasının gerçekleştiği açıklandı.

#KFEIN KAFEİN YAZILIM - Şirket kayıtlı sermaye tavanının 50 milyon TL’den 200 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvurunun Ticaret Bakanlığı tarafından onaylandığı açıklandı.

BIST 100'de haftanın ilk işlem gününde en çok Netaş düştü

 

#MEGAP MEGAPOLİETİLEN - Yönetim Kurulu Başkanı Eda Özhan’ın sahip olduğu 5.749.000 adet payın Borsa’da işlem gören niteliğe dönüştürülmesine ilişkin hazırlanan Pay Satış Bilgi Formu’nun SPK tarafından onaylanması sonrasında, 5.736.047 adet payın satışı sonucunda elde edilen 54,2 milyon TL’nin Şirket hesaplarına sermaye avansı olarak aktarıldığı açıklandı.

#MGROS MİGROS -
- TSE tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucunda Şirketin, Kalite Yönetim Sistemi belgesinin yenilenmesine, Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgesinin yeni versiyonuna geçişine, Çevre Yönetim Sistemi, İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi belgelerinin ise devamlılığına hak kazandığı açıklandı.
- Şirketin EBRD’den 60 milyon euro kredi limiti tahsis ettiği açıklandı.

#MSGYO MİSTRAL GYO - Aydın Kuşadası’ndaki 1.298,08 m 2 ’lik arsanın %50'si ve Aydın Kuşadası’ndaki 20.879,36 m 2 ’lik arsanın %50'sinin MSGYO tarafından satın alınmasına ve arsa sahibi ile görüşmeler yapılıp niyet mektubu niteliğinde bir protokol imzalanmasına, ,imzalanacak protokol kapsamında iki arsa için arsa sahibine 50.000 euro kaparo ödemesi yapılmasına karar verildiği açıklandı.

#ODAS ODAŞ ELEKTRİK - 184 gün vadeli 50 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

#OZRDN ÖZERDEN PLASTİK - Şirket kayıtlı sermaye tavanının 30 milyon TL’den 100 milyon TL’ye yükseltilmesine karar verildiği açıklandı.

#SEKFK ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA - VBTS kapsamında şirket paylarına 23 Mart’a kadar tek fiyat işlem yöntemi getirilirken, brüt takas tedbiri de 23 Mart’a kadar uzatıldı.

Şeker Finansal Kiralama'ya tek fiyat tedbiri getirildi

 

#TAVHL TAV HAVALİMANLARI - Şirketin işlettiği havalimanlarında yolcu sayısının Şubat ayında %176,4 oranında azaldığı medyada yer aldı.

#TCELL TURKCELL - Şirket bağlı ortaklığı Superonline İletişim’in %100'üne sahip olduğu ve sermayesi 100.000 TL olan Turkcell Dijital İş Servisleri A.Ş.'nin kuruluş işlemleri tamamlanıp, tescil edildiği açıklandı.

#TKNSA TEKNOSA - Yurtdışında 7 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı için SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

#TTKOM TÜRK TELEKOM - Rekabet Kurumu tarafından Şirket ve TTNET hakkında yürütülen soruşturma ile ilgili olarak idari para cezası uygulanmasına gerek olmadığına karar verdiği medyada yer aldı.

#VAKBN VAKIFBANK -
- 95 gün vadeli 385,2 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
- 112 gün vadeli 200 milyon TL tutarında bono ihracı kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

PAY ALIM / SATIM - SERMAYE / ORTAKLIK YAPISI DEĞİŞİM 

#AKMGY AKMERKEZ GMYO -
- Akkök Holding tarafından 60,50 - 62,00 TL fiyat aralığından 7.500 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %12,58’e geriledi.
- Alina Dinçkök tarafından 1.050.000 adet pay Raif Ali Dinçkök’e devredilirken, 2,95 - 2,98 TL fiyat aralığından 3.700.000 adet pay satıldığı, Alina Dinçkök’ün şirket sermayesindeki payı %6,34’e gerilediği açıklandı.

#BUCIM BURSA ÇİMENTO - Şirket sermayesinin 180 milyon TL’den %177,78 oranında bedelli olarak 320 milyon TL nakden artışla 500 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında rüçhan haklarının kullandırılmasının ardından kalan 1.541.916 adet pay Borsa Birincil Piyasa’dan satılarak sermaye artırımı tamamlandı.

#EGPRO EGE PROFİL - Deceuninck NV tarafından 38,00 - 38,28 TL fiyat aralığından 90.148 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %88,32’ye geriledi.

#INDES İNDEKS BİLGİSAYAR - Şirket sermayesinin 56 milyon TL’den %300 bedelsiz olarak 168 milyon TL artışla 224 milyon TL’ye çıkarılması kapsamında SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

#ISCTR İŞ BANKASI - Efes Holding tarafından 5,75 - 5,85 TL fiyat aralığından 15.000.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %1,03’e yükseldi.

#ISGSY İŞ GİRİŞİM SERMAYESİ - Milli Reasürans tarafından 3.317.887 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

#TSGYO TSKB GMYO - Yatırım Finansman tarafından 6,00 - 6,15 TL fiyat aralığından 200.000 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %0,44’e geriledi. 

#VKGYO VAKIF GMYO - Şirket sermayesinin 460 milyon TL’den kar payından %8,70 oranında bedelsiz olarak 40 milyon TL artışla 500 milyon TL’ye çıkarılmasına ilişkin kar dağıtım kararının genel kurulun onayına sunulmasına karar verildi.

İNFO Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)