E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 02/06/2020---

Günün önemli şirket haberleri 02/06/2020

Günün önemli şirket haberleri 02/06/2020
02 Haziran 2020 - 09:15 borsagundem.com

Günün önemli şirket haberleri

Çelebi, Celebi Ground'un tamamını aldı - Ekonomi haberleri

CLEBI Çelebi Hava Servisi, 1Ç20’de 402 mn TL satış geliri (yıllık: %14,0; çeyreklik: - %32,8), 69 mn TL FAVÖK (yıllık: %24,1; çeyreklik: -%21,6) ve 41 mn TL net zarar (1Ç19: 7 mn TL; 4Ç19: 30 mn TL) açıklamıştır. 

PAPIL Papilon Savunma- Güvenlik Sistemleri, 1Ç20’de 2 mn TL satış geliri (yıllık: -%61,9; çeyreklik: - %52,8), faiz, vergi ve amortisman öncesi zararı 1 mn TL (yıllık: %24,1; çeyreklik: -%21,6) ve 3 mn TL net kar (yıllık: -%42,6; çeyreklik: -%44,0) açıklamıştır.

SASA, 1 MİLYAR DOLAR YATIRIM YAPIYOR

SASA Sasa Polyester, Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu altında kayıtlı "poliesterlerden sentetik devamsız lifler (polyester elyaf)" ithalatında son dönemde görülen artış üzerine, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığına bağlı İthalatta Korunma Önlemlerini Değerlendirme Kurulu tarafından korunma önlemi soruşturması açılmasına karar verilmiştir. Söz konusu karar 30 Mayıs 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanmıştır. 

Vestel Elektronik Fabrika Genel Müdürlüğü'ne Murat Sarpel Atandı ...

VESTL Vestel Elektronik ana ortağı Zorlu Holding, şirket payları ile ilgili olarak 13,05 TL fiyattan 5,5 TL nominal tutarlı satış işlemi gerçekleştirmiştir. Sermayedeki payları %72,02’ye gerilemiştir.

Akçansa – Kliksoft

AKCNS Akçansa, basında yayımlanan habere göre; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Kanal İstanbul'da ihale sürecini hızlandırmak için düğmeye basarken, kanalın iki yakasında kurulacak şehirler için de Arnavutköy ve Başakşehir belediyeleriyle yapılan görüşmelerde son aşamaya gelindi. Temmuz ayı içerisinde de imar planlarının askıya çıkması bekleniyor.

ASELSAN'a yeni ortak

ASELS Aselsan, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile Aselsan arasında Emniyet Genel Müdürlüğünün kullanımı için Sayısal Haberleşme Şebekesi Projesi (Kamu Güvenliği ve Acil Haberleşme Sistemi) sözleşmesi imzalandı. Proje kapsamında, İzmir Emniyet Müdürlüğü için Kriptolu Milli DMR Sistemi'nin, Adana Emniyet Müdürlüğü için ise DMR LTE Kamu Güvenliği ve Acil Haberleşme Sistemleri'nin kurulumu yapılacak. Adana ve İzmir ile birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü için toplamda 26 ilde Kriptolu Milli DMR Sayısal Telsiz Sistemi kurulumu tamamlanacak.

KRDMD Kardemir'in ortaklarından Yolbunlar, 29.05.2020 tarihinde 2,50-2,52 TL fiyat aralığından 1.750.000 TL toplam nominal tutarlı Kardemir (D) alış işlemi gerçekleştirildiğini ve bu işlemle birlikte Kardemir sermayesindeki paylarının %1,40'a ulaştığını açıkladı.

Emlak Konut

EKGYO Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projelerinden İstanbul Emlak Konut Ispartakule Evleri 1. Etap 1. Kısım Konut, Ticaret ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatları İşi'nin (Emlak Konut Ispartakule Evleri 1) kesin kabulü yapıldı.

İş Yatırım'dan Karsan tavsiyesi

KARSN Karsan, Kovid-19 salgını nedeniyle müşteriler tarafından iletilen sipariş ötelemeleri değerlendirilmiş olup, söz konusu gelişmelerin aylık ertelemeler olması nedeni ile yıllık finansal tahminlere esaslı bir etkisinin olmayacağı değerlendirilmekle birlikte, en verimli çalışma temposunu yakalayabilmek adına 8 - 14 Haziran 2020 haftasında Hasanağa Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikasında tüm faaliyetlere 1 hafta ara verilmesine karar verilmiştir.

REFERANSLAR

ALKIM Alkim Alkali Kimya kar payı 2.taksit ödeme tarihini açıklamıştır. Buna göre brüt 0,3728766 TL (Net 0,3169451 TL) olan 2. Taksit 14.10.2020 tarihinde ödenecektir.

TÜRKİYE KALKINMA VE YATIRIM BANKASI A.Ş. ONLINE ANKET ÇALIŞMASI 09 ...

KLNMA Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, Dünya Bankası'ndan Türkiye'de kayıtlı istihdamın artırılmasına yönelik olarak 25 yıl vadeli 316 milyon Avro tutarında kredi sağlamıştır.

VakıfBank'ın Logosu - SANAL BASIN

VAKBN Vakıfbank, 133 gün vadeli 600mn TL nominal değerli finansman bonolarının ihraç ve halka arz edilmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yapıldığını duyurmuştur.

THY'nin logosu üzerine hiç düşünmüş müydünüz

THYAO Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, THY'nin 4 Haziran'dan itibaren iç hat seferlerini artıracağını duyurdu. Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, "4 Haziran'dan itibaren İstanbul'dan 34 kente iç hat seferleri başlayacak" açıklamasını yaptı. Ekşi, Twitter hesabından, geçmişten kalan seferlerin zorunlu olarak tarifeden çıkarılması nedeniyle iptal edilen seferlere ait biletlerde hak kaybı olmayacağını açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)