E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGüney Kore Merkez Bankası faiz değiştirmedi---

Güney Kore Merkez Bankası faiz değiştirmedi

Güney Kore Merkez Bankası faiz değiştirmedi
10 Mart 2016 - 07:53 borsagundem.com

Güney Kore Merkez Bankası politika faizini değiştirmeyerek rekor düşük seviye olan yüzde 1.5'te tuttu

Güney Kore Merkez Bankası, Başkan Lee Ju Yeol'un faizin daha da düşürülmesinin faydaları sınırlayabileceğini işaret etmesi ile birlikte, gösterge faizi değiştirmeyerek dokuz ay üst üste sabit tuttu.

Kore Merkez Bankası'nın politika fazini rekor düşük seviye olan yüzde 1.5'te tutma kararı, Bloomberg'in anketine katılan 18 ekonomistin 11 tarafından doğru tahmin edildi. Kalan yedi ekonomist faizin 25 ba puan düşürülmesini bekliyordu. Kurul üyesi Ha Sung Keun ikinci ay üst üste bu karara muhalefet etti ve tekrar 25 baz puan indirim yapılması yönünde oy kullandı.

Merkez bankası ekonominin büyümesini sürdürmesini bekliyor, ancak gelişen piyasalardaki zayıflık ihracatı olumsuz etkiliyor ve ülke içi tüketim aşağı trendde. Lee, rekor seviyelere çıkan hanehalkı borcunun azaltılması gerektiği uarısında bulunurken, küresel finans piyasalarındaki volatilitenin gevşediğini kaydetti. Sermaye çıkışları ise bölgede endişe kaynağı olmaya devam ediyor.

Lee, Perşembe günü Seul'de yaptığı açıklamada, "Şimdilerde gördüğümüz gibi dış belirsizlikler ortamında, faiz indirimlerinin reel ekonomiye olan etkilerinde sınırlamalar olabilir," dedi ve bankanın Kore ekonomisine ilişkin değerlendirmesinin geçen aya göre değişmediğini ve para politikasının zaten genişlemeci olduğunu vurguladı.

Bu karar sonrası won dolar karşısında iki günlük düşüşünü durdurdu ve yüzde 0.8 değer kazanrak, Seul saati ile 13:04'te 1,207.73 seviyesine geldi. Üç yıl vadeli ülke tahvilinin faizi üç baz puan yükselerek yüzde 1.50'ye çıktı.

Seul'de Daewoo Securities Co. sabit getirili menkul kıymetler analisti Yoon Yeo Sam, "Lee nötr kalmaya çalışıyor, ancak faiz indirimine yönelik beklentiler halen artıyor," ded ve "Lee ekonominin daha iyi kısımlarına dikkat çekti, fakat büyümeye yönelik aşağı riskler bariz biçimde artıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)