E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
01 Ağustos 2013 - 08:52 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

ABD’de veriler beklenenden hızlı bir toparlanmaya işaret ediyor… Dün ABD’de tarım dışı istihdamın öncüsü kabul edilen özel sektör istihdamı ve 2.çeyrek GSYH verisi açıklandı. Özel sektör istihdamı 180.000’lik artış beklentisine karşılık 200.000 kişi artarak istihdamda beklenenin çok üzerinde bir artışı ortaya koyarken hesaplama değişikliği nedeniyle %1’in bile altında gelebileceği spekülasyonu gündemde olan GSYH verisi de %1’lik genel beklentinin üzerinde %1,7 artış gösterdi.
FED FOMC kararları açıklandı… Başkan Bernanke’nin sunum yapmadığı FOMC’den sonra aylık tahvil alımlarının devam edeceği açıklanırken azaltımlara başlama süresine dair bir sinyal veya ipucu verilmedi, faiz oranı da değiştirilmedi. Fed’in dikkat çektiği bir nokta da düşük seyretmeyi sürdüren enflasyonun ekonomik genişleme ve performans açısından engel teşkil edebileceği oldu. FED ayrıca istihdam piyasasında istikrarlı bir gelişim gözlenene dek alımlara devam edileceğini söyledi.
Çin’de resmi PMI rahat nefes aldırdı… Çin'de küçük ölçekli şirketleri de kapsayan özel sektör imalat endeksi 11 ayın en düşüğüne gerilerken, resmi imalat Temmuz'da bir önceki aydaki 50.1 puandan 50.3 puana çıktı. Böylece öncü verilerin yaratmış olduğu baskının ardından bir miktar rahatlatıcı bir etki yaratıldı. Ancak HSBC imalat PMI final verilere göre ise imalat sanayinde daralma sürüyor, endeks 48,2’den 47,7’ye geriledi.
Avrupa Merkez Bankası bugün toplanıyor… ECB’nin de bugün PPK toplantısı yapılacak ve TSİ 14.45’te karar açıklanacak. Saat 15.30’da ise Başkan Draghi’nin basın toplantısını izliyor olacağız. ECB’den de değişiklik beklenmiyor.
İngiltere Merkez Bankası’ndan değişiklik beklenmiyor.. Piyasalarda beklentilere göre BOE'nin Para Politikası Kurulu'ndaki 9 üye bugün parasal genişleme hedefini 375 milyar sterlinde ve faizi de yüzde 0.5'de bırakacak.
IMF Yunanistan için 4. gözden geçirme raporunu açıkladı… IMF ülkede dengelenmenin devam etmekle beraber iç talebin düşmeyi sürdürdüğünü belirtti. 2013-14 mali hedeflerinin yakalanmasını sağlayacak düzeltici adımların atıldığına dikkat çeken kuruluş, 2014-2016 yılları arasında ülkenin 10,9 milyar euro finansman açığıyla karşı karşıya olduğunu söyledi.
Latin Amerika Yunanistan’ı desteklemek istemiyor.. BloombergHT’ye göre Latin Amerika'daki 11 ülke, Yunanistan için bu hafta onaylanan yeni kredi dlimini desteklemeyi reddetti. IMF'nin Brezilya'daki yönetici direktörü Yunanistan'ın reform programının uygulanmasının neredeyse tüm alanlarda tatmin edici boyutlarda olmadığını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • can sıkıntısı01 Ağustos 2013 08:58

    bu kadar rakam veri bilmem ne bunların hesi süs satmak isteyince süslüyolar almak isteyince süsü çıkarıyolar