E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
16 Temmuz 2013 - 08:56 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

New York Borsası yükselişe devam ediyor.. Perakende satışlar verisinin beklentinin altında kalmasına rağmen Cuma günü Wells&Fargo ve JP Morgan’ın ardından dün de Citigroup karının beklentileri aşması ile ABD hisseleri yükselişini devam ettirdi, Standard&Poor's 500 Endeksi Ocak'tan bu yana en uzun süreli kazanç dönemini yaşıyor.
Hindistan para politikasını sıkılaştırmaya başladı… Brezilya’nın geçen hafta faiz artırmasının ardından bugün de Hindistan Merkez Bankası para piyasası oranını %2 artırdı ve tahvil alımları kanalıyla 120 milyar rupiyi sistemden çekmeyi planlıyor… Bu hamle ile BRICS içinde finansal sistemdeki fonları kontrol altına almaya başlamamış tek ülke Rusya kalmış oluyor..
Asya Kalkınma Bankası Asya büyüme tahminlerini düşürdü.. ADB, Çin'deki yavaşlama ve gelişmiş ülkelerden gelen taleplerdeki azalma nedeniyle Asya’nın 2013'te %6.3 (önceki %6,6); 2014'te de %6.4 (önceki %6,7) büyüyeceğini öngördü.
Fitch EFSF’nin notunu düşürdü.. Fitch Ratings, Fransa’nın kredi notunun düşürülmesini gerekçe göstererek geçici kurtarma fonu EFSF’nin kredi notunu AAA'dan AA+ seviyesine indirdi.
Portekiz’de siyasi krizi aşma çabaları sürüyor… Ekonomik krizi aşma çabalarında anlaşmazlığa düşerek bir siyasi krizin ortasında kalan Portekiz’de hükümetteki iki siyasi parti ile ana muhalefetteki parti arasında müzakerelere başlandı. Haziran 2014'te erken genel seçime gidilmesi için masaya oturan partilerin bir hafta içinde önerilerini sunmaları bekleniyor.
Portekiz’in ardından İspanya da yeni bir politik kriz mi yaşıyor? İspanya’nın iktidarındaki Halk Partisi'nin eski mali işler sorumlusu Barcenas ile cep telefonu mesajlarının ortaya çıkması ile muhalef başta olmak üzere istifa çağrıları ile karşı karşıya kalan Başbakan Rajoy şantaja boyun eğilmeyeceğini açıklayarak yolsuzluk iddialarını reddetti.
Hedge fonların altın tahminleri yükseliyor… FED Başkanı Bernanke’nin geçen haftaki açıklamalarıyla tahvil alımlarının hemen azaltımına dair beklentilerin gerilemesi ile ABD Emtia Vadelileri İşlem Komisyonu'nun 9 Temmuz tarihli verisine göre spekülatörler altındaki uzun vadeli pozisonlarını yüzde 4.1 artırarak 35,691 vadeli ve opsiyon kontratına çıkardı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)