E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
11 Ağustos 2014 - 08:44 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

 ABD borsaları Rusya-Ukrayna gelişmesiyle yükseldi.. Rusya'nın Ukrayna sınırına asker konuşlandırması ve IŞİD’in ABD hava kuvvetlerince vurulması için yetkilendirmenin olumsuz etkilerine karşı ABD borsaları Cuma gününü %1’in üzerinde primlerle tamamladı. S&P500 endeksi %1,15, Dow Jones endeksi ise %1,13 değer kazandı. İyimserliğin kaynağı ise; Rusya'nın Ukrayna krizini hafifletmek istediğine dair bir rapor ile gelen Ukrayna’ya dair rahatlama oldu.
 Pentagon’dan IŞİD’e havadan müdahale açıklaması.. Pentagon, ABD Hava Kuvvetleri'nin IŞİD güçlerinin bulunduğu bölgeleri bombaladığını açıkladı. Açıklamada ayrıca ''Başkan'ın da ifade ettiği gibi, ABD ordusu, personeline ve tesislerine tehdit oluşturabilecek IŞİD unsurlarını vurmaya devam edecek'' ifadesine de yer verildi. – BloombergHT
 Çin enflasyonu yükselişe alan yarattı.. Dünyanın en büyük 2.ekonomisinde TÜFE verisinin yıllık hedeflerin altında seyretmeye devam etmesinin Çin’in para politikasını gevşetmesine olanak yaratacağı spekülasyonuna neden olarak Çin borsasında yükselişin önünü açtı, 1 haftanın en büyük kazancını sağlayan Çin’in yanında Asya da alıcılı seyrediyor..
 Fitch Ratings Rusya’nın karşı ambargosunu değerlendirdi.. Fitch Ratings, Rusya’nın kendisine yaptırım uygulayan ülkelerden gıda ithalini 1 yıl sınırlandırmasının en fazla etkisinin Rusya’nın kendi iç pazarında olmasını bekliyor. Kuruluş Avrupalı şirketlerin ithalat yasağından kısa vadede fazla etkilenmesini beklemezken ABD'de protein endüstrisinin de bu sınırlamadan olumsuz etkilenebileceğini söyledi.

Yurtiçi önemli gelişmeler ve Şirket Haberleri

 Cumhurbaşkanlığı seçimi tamamlandı.. YSK Başkanı Sadi Güven, geçici ilk sonuçlara göre, Başbakan Erdoğan’ın geçerli oylarda salt çoğunluğunu sağladığını bildirdi. Türkiye genelinde %98,8’i açılan sandıklardan çıkan sonuçlara göre Başbakan Erdoğan geçerli oyların yüzde 52’sini almış ve seçim ilk turda tamamlanmış durumda.
 Moody’s’den beklenmeyen açıklama… Moodys’den Türkiye’nin kredi notuna ilişkin değerlendirmesi yerine Cuma geç saatlerde "Moody's bu açıklamayı 08.08. 2014 tarihli faaliyet takvimine istinaden yapmaktadır. Açıklama piyasalar için bilgi sağlamak amacındadır ve resmi bir kredi notu açıklaması değildir. Moody's tarafından bildirilen açıklama takvimi, kredi notlarının açıklanabileceği üç tarih belirler ve potansiyel hareketlere ilişkin bir göstergedir." açıklaması geldi.
 SPK çağrı fiyatı hesaplamasını değiştiriyor.. SPK’nın, yatırımcıları koruma amacıyla çağrıda 5 ayrı fiyatın dikkate alınması ve bunlar içinde en yüksek bedelin pay alım teklifi fiyatı ve ortaklıktan çıkarma hakkı bedeli olarak belirlenmesine imkan sağlanmayı amaçlamak üzere yeni bir düzenlemeye gideceği bildirildi.
 İran çözüm olacak mı? Uluslararası Nakliyeciler Derneği, İran Sanayi Ticaret ve Madenler Bakanı Rıza Nematzad’in İran’ı transit geçerek Irak’a taşıma yapacak Türk tırlarına kolaylık sağlanacağını açıklamasının sektörü ümitlendirdiğini bildirdi.
 9 şirkete uyarı geldi.. Borsa İstanbul Yönetim Kurulu, dokuz şirketi borsa kaydında kalma ücretlerini ödememeleri nedeniyle uyarma kararı aldı. Bu şirketler; ARTOG, FENIS, FVORI, GENYH, GNPWR, MANGO, MEMSA, MRTGG ve SKPLC

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)