E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
20 Ağustos 2013 - 09:16 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

ABD hisseleri değer kaybetmeye devam ediyor.. Yatırımcıların FED endişelerini taşımaya devam ettiği ve yarın açıklanacak FED FOMC tutanaklarını beklediği ortamda ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin yükselişi sürerken NY borsası düşüşünü 4.güne taşıdı. FOMC’den “Eylül” sinyali gelebileceği endişeleri ile Standard&Poor's 500 Endeksi bu yıl ilk kez 4 gün üst üste geriledi.
Avrupa Merkez Bankası(ECB) faiz artırabilir.. Almanya Merkez Bankası Bundesbank, ECB’nin her ne kadar borçlanma maliyetini düşük tutmayı taahhüt etmiş olsa da enflasyon baskılarının artması halinde politika faizini yükseltebileceğini söyledi
Tutanakları beklerken altın da 2 ayın zirvesinden geriliyor… Yarın ABD’de açıklanacak FED toplantı tutanaklarında tahvil alımlarının azaltımına yönelik net sinyaller görme beklentilerinin artması ile 1,384$’ı gören altın 1,362$’a dek geri çekildi.
Avustralya faizi daha da indirebilir… Avustralya Merkez Bankası'nın 6 Ağustos'taki toplantısının tutanaklarına göre (ki bu toplantıda faizler %2,5 ile rekor düşük seviyeye çekilmişti) daha fazla faiz indiriminin olabileceğinin sinyalini verdi.
Brezilya Merkez Bankası’ndan piyasaya müdahele… Fed'in gelişen piyasa varlıklarına güçlü destek sağlayan parasal teşvikleri daraltacağı spekülasyonu ile dün realdeki düşüşün hızlanması ve Mart 2009'dan bu yana ilk kez 2.4 seviyesinin de altına gevşemesi sonrası Brezilya Merkez Bankası reali desteklemek için 2 milyar dolarlık swap kontratı sattı.
Endonezya borsasında sert düşüş… Rekor düzeydeki cari açığın Endonezya rupisini 2009'dan bu yana en düşük seviyesine geriletmesi ve ülke merkez bankasının para politikasını daha da sıkılaştırabileceği kaygılarıyla Endonezya borsası düşüşünü 4. Güne taşıdı, bu şekilde Jakarta Bileşik Endeksi 20 Mayıs'taki rekor yükseği 5,214.98 puandan sert düşerek gün içinde 4,167.59 puana kadar gerilemiş oldu ve 20 Mayıs’tan bugüne yüzde 20 değer kaybetmiş oldu.
Bankalar FED’in stres testinden geçemedi.. FED stres testi sonuçlarına göre ABD’deki 18 banka, risk yönetimi ve sermaye planlaması bakımından önem taşıyan 5 alanın en azından birinde hedefleri tutturamıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)