E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
19 Ağustos 2013 - 09:02 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

ABD’de olumlu veri akışının devamı bekleniyor… Bloomberg anketine göre gayrimenkul piyasasında yükselen taleplerin desteği ile hem ikinci el hem de yeni konut satışlarının Temmuz’da üç yıldan fazla bir sürenin zirvesine yükselmesi bekleniyor.
ABD’de son işlem günü de satıcılı
New York borsası yatırımcıların konut başlangıçlarının Temmuz ayında arttığını ve tüketici güveninin gerilediğini gösteren verileri değerlendirmesi ile geri çekilmeye devam etti. ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde tırmanış devam ederken Standard & Poor's 500 Endeksi iki ayın en büyük haftalık düşüşünü gerçekleştirdi.
Çin’de konut fiyatlarında artış yavaşlasa da devam ediyor
Çin’de yeni konut fiyatları Temmuz’da büyük şehirlerin öncülüğünde hemen bütün şehirlerde yükseldi. Hükümetin emlak piyasasındaki kısıtlamaları daha fazla sıkılaştırmayacağı beklentileri bunda etkili olurken Mayıs’ta %0,86, Haziran’da %0,78 olan ortalama artış Temmuz’da %0,68 oldu.
Japonya’da rekor dış açığa rağmen ihracat ekonomiyi destekliyor
Japonya'nın ihracatı Temmuz'da 2010'dan bu yana en büyük sıçramasını kaydetti, ihracat Haziran'daki yüzde 7.4'lük artışının ardından Temmuz'da yıllık bazda yüzde 12.2 yükseldi. 1979'dan bu yana en büyük dış ticaret açığının verilmesine rağmen ihracat verileri Başbakan Shinzo Abe'nin ekonomik toparlanmayı destekleme çabaları için destekleyici.
Ortadoğu piyasalarında dalgalanma sürüyor
Ortadoğu ve Kuzey Afrika borsaları, Pazar günü yeni haftaya başlarken dalgalanmaya devam etti, 3 gündür kapalı olan Mısır borsası, haftaya sert bir düşüşle başladı.
Altında yükseliş devam etti
Altın, ABD ekonomisindeki iyileşme işaretlerinin Fed'in teşvikleri azaltmaya başlayacağı spekülasyonunu güçlendirmesine karşın, son beş haftanın en iyi haftalık kazancını yakaladı, iki ayın zirvesi sayılabilecek seviyelere ulaştı, Ortadoğu’daki tansiyonun yanında kısa pozisyon kapatma işlemlerinin de etkisiyle yakalanan bu hareket teknik alımlardan da beslenmiş olabilir.
İngiltere’nin büyüme tahmini yükseltildi
İngiliz Sanayi Konfederasyonu (CBI), İngiltere'nin bu ve önümüzdeki yılki büyüme tahminlerini yükseltti, ülkenin bu yıl yüzde 1.2 (beklenti : %1,0) ve 2014'te yüzde 2.3 (beklenti : %2,0) büyümesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)