E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
13 Ağustos 2013 - 08:51 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

ABD Hazine Bakanlığı verilerine göre, federal hükümet Temmuz ayında 97.6 milyar Dolar bütçe açığı verdi. Bütçe açığı geçen yılın aynı ayına göre 28 milyar Dolar artış gösterse de, yıllık bütçe açığı son 5 yılın en düşük seviyesine gerçekleşti.
Japonya'da çekirdek makina siparişleri Haziran ayında beklentilerden çok daha az bir düşüş gösterdi.  Haziran ayında siparişler bir önceki aya göre yüzde 2.7 geriledi. Analistler ise yüzde 7.1 gibi yüksek bir düşüş bekliyorlardı. Mayıs ayında siparişler yüzde 10.5 artmıştı. Haziran ayında yaşanan düşüşe karşın Nisan-Haziran döneminde siparişyler yüzde 6.8 yükseldi. Bu, son 5 çeyrektir görülen ilk artış oldu.
Nikkei gazetesinin haberine göre Japonya Başbakanı Shinzo Abe, gündmine kurumlar vergisini düşürmeyi aldı. Habere göre Abe, satış vergisinin artırırken piyasaya destek olmak için kurumlar vergisini düşürmeyi değerlendiriyor. Japonya'da kurumlar vergisi, gelişmiş ülkelerde uygulananlar arasında en yükseklerden biri. Tokyo merkezli şirketler için kurumlar vergisi yüzde 35.64'e ulaşıyor.
Yunanistan ekonomisi 2.çeyrekte takvim etkisinden arındırılmamış rakamlarla yıllık bazda yüzde 4,6 daralırken, bu yıla kadar olan bütçe hedeflerinin üzerine çıkmaya başladı. Maliye Bakanı Yardımcısı Christos Staikouras, ülke bütçesinin ocak-haziran döneminde 2,6 milyar euro faiz dışı fazla verdiğini açıkladı. Bu rakam faiz dışı fazlada önemli bir mesafe kat edildiğinin habercisi oldu. Faiz ödemelerini de kapsayan şu anki bütçe açığı 1,9 milyar euro olarak gerçekleşirken, 7,5 milyar euro olarak hedeflenen bütçe açığından daha iyi bir sonuç olarak ortaya çıktı
İngiltere'de konut fiyatları Temmuz ayında, 6 yıldan daha uzun süredir görülen en hızlı artışı yaşadı. Konut fiyatlarının artmasında talebin 4 yılın tepe noktasına çıkması etkili oldu
Hennessee Hedge Fund Index tarafından yapılan değerlendirmeye göre hedge fonlar Temmuz ayında yüzde 1.8 oranında getiri sağlayarak, piyasanın gerisinde kaldılar. Temmuz ayında S&P 500 Endeksi yüzde 5,Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 4 ve Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 6.6 getiri sağladı
BlackBerry Ltd., yaptığı açıklamada 'stratejik seçeneklerini' değerlendirmek üzere özel bir komite oluşturduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada, değerlendirilecek seçenekler arasında Şirket'in satılmasının da yer aldığı belirtildi.
Çin'in ikinci büyük çelik üreticisi olan Baoshan Steel, bazı ürünlerinin fiyatlarını yükseltti. Baoshan, sıcak haddelenmiş ürünlerinin Eylül teslimat fiyatlarını 150-250 Yuan/ton aralığında artırırken, bazı soğuk haddelenmiş ürünlerinin fiyatlarına da 120 Yuan/ton zam yaptı.
ABD merkez bankası Fed'in iki yetkilisine göre, Fed'in parasal genişleme olarak bilinen, daha önce görülmemiş boyuttaki bilanço genişlemesinin, ABD ekonomisine muhtemelen, önceden tahmin edilenden daha az bir katkısı olabileceğini kaydetti. Fed ekonomistleri, araştırmalarında, 600 milyar dolarlık Fed'in parasal genişlemesinin ikinci turunun (QE2), iki yıl sonra zayıflaması ile birlikte, muhtemelen reel
gayrisafi yurtiçi hasılaya (GSYİH) 0.13 yüzde puanı katkı sağlayacağını ve enflasyonda 0.03 yüzde puanlık bir artışa neden olabileceğini kaydetti. Ekonomistler bu katkının, 0.25 yüzde puanlık faiz indiriminin getirisinin yarısı kadar olduğuna dikkat çekti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)