E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
06 Ağustos 2013 - 09:02 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

New York borsası ve Asya Fisher’ın uyarılarını sattı… Dallas Fed Başkanı Richard Fisher'ın Fed'in tahvil alımlarını azaltmaya yakın olduğunu söylemesiyle ABD hisseleri değer kaybetti, S&P500 zirve rekorunu genişlettiği haftanın ardından bu açıklamalarla haftanın ilk işlem gününü yüzde 0,15, Dow Jones ise yüzde 0,30 değer kaybı ile tamamladı. MSCI Asya Pasifik Endeksi de, Tokyo saati ile 11:57'de, yüzde 0.7 aşağıda seyrederek düşüşünü ikinci güne taşıdı.
Fisher’dan tahvil alımları uyarısı… Dallas FED Başkanı Fisher, yatırımcıları, FED’in tahvil alımlarını azaltmaya yakın olduğunu söyleyerek uyardı. Bu yıl para politikasında oy hakkı bulunmayan Fisher, tahvil alımlarını azaltma yönünde alınacak bir kararın, işsizlik oranının geçtiğimiz ayda yüzde 7.4'e gerilemesiyle birlikte "harekete geçirilme" aşamasına yakın olduğunu kaydetti.
Altında yön yeniden aşağı.. Hedge fonlar, ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu verilerine göre, altında yükseliş beklentisi ile aldıkları pozisyonları geçen hafta azalttı. FED’in tahvil alımlarını sonlandırması endişeleriyle yükselişe geçen dolar endeksi zaten talebi çok güçlü olmayan altının spot ons fiyatını 1,300 doların altında baskılamaya devam ediyor..
Euro Bölgesi’nde ekonomiden olumlu, siyasi olarak karışık sinyaller… Geçen hafta imalat PMI verisinin genişleme göstermesi ve iyileşen yatırımcı ve tüketici güvenlerine ek olarak dün de hizmet PMI verisi, bölgede hizmet sektörünün beklenenden daha az daraldığını, toparlanma yoluna girmiş olabileceğini gösterdi. Siyaset cephesinde ise Eski İtalya Başbakanı Berlusconi'nin vergi kaçakçılığı suçlamalarıyla görevinden ayrılmasının ardından hükümet konusunda yaşanan istikrarsızlık ve İspanya'da Başbakan aleyhine çıkan rüşvet skandalı ise yeni bir siyasi krizin oluşabileceği endişelerine neden oluyor.
Avustralya faiz indirdi.. Merkez Bankası, faizi beklendiği gibi 25 baz puan indirdi. Banka, Avustralya dolarının daha fazla değer kaybetmesinin olası olduğunu, düşük ulusal paranın büyümenin yeniden dengelenmesine yardımcı olacağını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)