E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGüne bakış, borsa rehberi---

Güne bakış, borsa rehberi

Güne bakış, borsa rehberi
05 Ağustos 2013 - 09:01 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda neler yaşandı, bugün neler bekleniyor?

ABD'de işsizlik oranı geriledi... ABD'de tarım dışı istihdam 185K artış beklentisine karşın 162,000 kişilik artış gösterdi ancak işsizlik oranında Temmuz ayında yüzde 7,6'dan 7,4'e gelindi.
ABD hisseleri günü artıya geçerek tamamladı.. İşsizlik oranının düşmesiyle FED'in Eylül'de tahvil alımı azaltımına dair endişeler ile gerileyen ABD hisseleri, tarım dışı istihdamın Temmuz ayında beklentilerin altında kalmasını değerlendirmesi sonrasında erken saatlerdeki kayıpları törpüledi, S&P500 yüzde 0,16, Dow Jones ise yüzde 0,19 primle günü tamamladı.
Asya ‘işsizlik’ verisini fiyatlıyor.. ABD'de Cuma günü açıklanan ve beklenenin altında artış gösteren tarım dışı istihdam verisi sonrası küresel piyasalar ilk etapta satış yönlü tepkinin ardından toparlanmaya çalışmıştı ancak bu sabah Asya piyasalarına baktığımızda Eylül’e dair endişelerin yatışmadığını ve işsizliğin düşüşünün satıldığını görüyoruz. MSCI Asya Pasifik Endeksi, Tokyo saati ile 13:20'de, yüzde 0.4 aşağıdaydı..
Çin'de hizmet sektörü istikrarlı bir toparlanma eğiliminde.. İmalat dışı PMI Haziran'da 53.9’dan Temmuz’da 54.1'e yükseldi, veri, hizmet sektörünün iki çeyrek süren yavaşlamanın ardından tekrar toparlanmaya başlıyor olabileceği sinyalini verdi.
Japonya’da hizmet sektörü hız mı kesiyor? Japonya’da hizmet PMI Temmuz’da 52,1’den 50,6’ya geriledi.
ABD'de hizmet sektöründe de toparlanma bekleniyor... Konut sektöründeki büyüme ve istihdamdaki artışın etkilerini yansıtacak şekilde ABD'de Temmuz'da hizmet sektöründe de genişleme beklentisi var. Beklentilere göre; Şubat 2010'dan bu yana en düşük seviye olan 52.2'den Temmuz ayında 53.1'e bir toparlanma görülebilir.
Güney Kıbrıs ilk testi geçti.. Troyka heyetinin Güney Kıbrıs'ta gerçekleştirdiği ilk denetleme ve değerlendirmenin olumlu sonuçlanmasının ardından, memorandumun güncellendiği belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)