E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGundlach 2016 yılı için iyimser değil---

Gundlach 2016 yılı için iyimser değil

Gundlach 2016 yılı için iyimser değil
13 Ocak 2016 - 08:27 borsagundem.com

DoubleLine Capital'ın kurucusu Gundlach, 2016 yılı için karamsar bir tablo çizdi

Piyasanın en büyük "ayılarından" biri, önümüzdeki dönemde kötü haberlerin daha da artabileceğini söyledi.

Jeffrey Gundlach, Salı günü piyasa görünümüne ilişkin değerlendirmesinde, düşen emtia fiyatlarının Çin ekonomisindeki zayıflamnın işaretleri olduğunu ve bu durumun, yuanda ilave istikrarsızlaştırıcı devalüsasyonlara neden olabileceğini söyledi. Fed tarafından faizi yükseltmeye yönelik hareketlerin var olmayan enflasyonla mücadele ettiğini ve gayrı safi yurtiçi hasılaya zarar verdiğini söyleyen Gundlach, hisse senetlerinin yüksek faizli tahvilleri izleyerek düşebileceğini ve petrol fiyatlarının siyasi istikrarsızlığa yol açabileceğini sözlerine ekledi.

Los Angeles merkezli DoubleLine Capital'ın kurucularından Gundlach, "Bu sermaye korumaya yönelik bir piyasa, para kazanmaya yönelik bir ortam değil", dedi ve ekonomik büyüme için, 2016 yılının potansiyel olarak iyi görünmediğini belitti.

Yönettiği DoubleLine Total Return Bond Fund adlı 52.3 milyar dolarlıktahvil fonu geçen yıl Bloomberg'in listesindeki fonların yüzde 94'üne göre daha iyi performans gösteren Gundlach, ekonominin faiz artırımlarına karşı kırılgan olduğunu söyleyerek, aylardır güçlü uyarılarda bulunuyor. Gundlach, imalat sektörünün zaten resesyonda olması ile birlikte, ekonomik büyümenin bu yıl yüzde 1.9'a yavaşlayabileceğini ve eğer hizmet sektörü daha da düşerse resesyon ihtimalinin yüzde 50 civarına çıkabileceğini sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)