E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGün içinde dalgalı bir seyir izlenmesi bekleniyor---

Gün içinde dalgalı bir seyir izlenmesi bekleniyor

Gün içinde dalgalı bir seyir izlenmesi bekleniyor
18 Mart 2021 - 09:10 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne yurtiçi gelişmelerin etkisiyle satıcılı başlaması bekleniyor

Güne pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde yükselişine devam ederek 1.589,47 ile yeni tarihi zirve test etmesine karşın gelen kar satışlarıyla günü %0,53 düşüşle 1.562,11’den tamamladı. Bankacılık endeksi %1,29 düşüşle günü negatif ayrışma ile kapattı. Yurtdışı majör borsalar Fed faiz kararı öncesi karışık bir seyir izlerken, Fed sonrası ABD borsaları günü yükselişle tamamladı.

TL, ABD tahvil faizlerinin %1,67 ile son bir yılın en yüksek seviyesini test etmesiyle günü EM para birimlerine paralel sınırlı değer kaybı ile kapatırken CDS’ler 322 seviyelerine hafif yükseliş gerçekleştirdi. ABD tahvil faizleri ve DXY dolar endeksindeki yükselişin Fed kararı sonrası devam etmesi başta TL varlıklar olmak üzere EM piyasalarında negatif ayrışma ve satış baskısı oluşmasına neden olabilir. Fed faizleri sabit bırakırken, tahvil alımlarına devam edeceğini açıkladı. Fed büyüme beklentilerini yukarı yönde, işsizlik oranı beklentilerini ise aşağı yönde revize etti. Fed başkanı Powell, enflasyonun bir süre %2 üzerinde kalmasına izin vereceklerini ve bunun faiz artışı gerektirmediğini söyledi. Powell, enflasyon ile istihdam hedeflerinden uzakta olduklarını ve bu nedenle gerektiği sürece ekonomiyi desteklemeye devam edecekleri mesajını verdi. Fed kararı ve Powell açıklamaları piyasalar tarafından pozitif algılandı. Bununla beraber, BIST kısa vadede yurtiçinde parti kapatma ve siyasi gelişmelerin etkisiyle negatif ayrışarak kar satışlarıyla karşılaşabilir. Ancak, orta vadede yurtdışı piyasalardaki eğilime paralel hareket etmesi beklenir. BIST’te yabancı çıkışı ve yükselişlerde hacmin düşük kalması nedeniyle dün olduğu gibi yükselişlerin kar satış fırsatı olarak değerlendirilebileceğini düşünüyoruz. Bugün TCMB faiz kararı yurtiçi piyasaların ana gündemi olacak. Genel piyasa beklentisi ve bizim beklentimiz TCMB’nin politika faizlerini 100 baz puan artırarak %18,00’e yükseltmesi yönünde.

TCMB’nin faiz kararı sonrası kurlarda ve BIST’te volatilitenin yükselmesi beklenmektedir. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri pozitif seyir izlerken, Asya borsalarında genel pozitif seyir var. Endeksin güne yurtiçi gelişmelerin etkisiyle satıcılı başlaması beklenirken ve gelişmelere göre gün içinde dalgalı bir seyir izlemesi beklenmektedir.

Tüpraş ve Beyaz Filo sorusu

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Günün önemli şirket haberleri 18/03/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)