E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGün içinde ayrışma ve volatilite görülebilir---

Gün içinde ayrışma ve volatilite görülebilir

Gün içinde ayrışma ve volatilite görülebilir
20 Ağustos 2020 - 09:20 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nde gün içerisinde pozitif ayrışma ve volatilite görülmesi bekleniyor.

Piyasa Gündemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü açıklamasında cuma günü bir müjde vereceklerini ve Türkiye'de yeni bir dönemin açılacağını ifade etti. Erdoğan’ın açıklamaları sonrasında TL varlıklarda alımlar güç kazandı. Bugün yurt içinde TCMB toplantısı ön plana çıkıyor. Gedik Yatırım olarak politika faizinde değişim beklemezken, gecelik borçlanma faizi ve geç likidite penceresinde 75 baz puanlık faiz artırımı olabileceğini değerlendiriyoruz.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 14:00 TCMB Faiz Kararı Önem: Yüksek
• 15:30 ABD - Haftalık İşsizlik Başvuruları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Fed toplantı tutanaklarının ekonomiye ilişkin karamsar bir tablo çizmesi küresel piyasalar üzerinde baskı oluşturuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü açıklamalarının etkisiyle BIST-100 Endeksi günü %2,95’lik yükselişle 1.124,71 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşle tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,27 - 7,28 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 7,29’lu seviyelerden işlem görmekte. Yurt dışındaki negatif görünüme karşın cuma gününe yönelik beklentiler ve TCMB kararı, BIST- 100 Endeksi’nde gün içerisinde ayrışmayı ve volatiliteyi beraberinde getirebilir.

BIST-100 Strateji

Güne yükselişle başlayan BIST 100 Endeksi’nde gün içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Cuma günü ülkemize büyük bir müjde vereceğiz. Türkiye’de yeni bir dönemin açılacağına inanıyorum” açıklaması ile birlikte alımlar hızlandı. Bugün yurtdışı negatif bir tablo sunsa da cuma günü beklenen bu açıklama ve bugün gerçekleşecek TCMB Para Politikası Kurulu toplantısı yurtdışından ayrışma ve volatilite artışı getirebilir. Dün geçtiğimiz hafta görülen zirve seviyeleri test eden ve kritik gördüğümüz 1.122 üzerinde kapanan endekste, buranın üzerinde 1.160 - 1.172 aralığı hedeflenebilir. Aşağıda ise ilk desteğimiz 1.110 iken altında 1.095 gündeme gelebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)