E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGün içi tepkilerde satışlar görülebilir---

Gün içi tepkilerde satışlar görülebilir

Gün içi tepkilerde satışlar görülebilir
09 Nisan 2021 - 09:15 borsagundem.com

Anadolu Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende borsada yatay açılış bekleniyor

Olumlu gelen makro verilere karşılık %1,62’ye kadar gerileyen ABD 10 yıllık faizleri risk iştahının güçlü kalmasını sağlıyor. ABD 10 yıllık faizleri bu sabah %1,64’de, 1757 doları gören ons altın ise bu sabah 1750 dolardan işlem görmekte. Dünü %0,2-0,4 aralığında yükselişle yeni rekor seviyelerden kapatan ABD endekslerinde bu sabah vadeli işlemlerde yatay pozitif seyir var. Asya’da ise karışık seyirler var.
Fed’in pandeminin devam ettiği ortamda ekonomiyi desteklemeye devam edeceği yönünde güçlü mesajlar vermeye devam etmesi de bu iyimser havaya katkı sağlamaya devam ediyor. Fed Başkanı Powell, dünkü konuşmasında ekonomi normalleşirken fiyatlarda geçici artışın görülebileceğini ancak kalıcı enflasyon beklemediklerini ifade etti.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, küresel ekonomide kalıcı bir ayrışmayla karşılaşılabileceğini belirterek, büyük ekonomileri güçlü bir toparlanma için önemli miktarda yeni mali destek sağlamak için gayret göstermeye çağırdı. Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası'nın ihtiyaç duyulan acil durum desteğini sağladığını aktaran Yellen, bu kuruluşların üyelerinin politika çabalarını finanse etmek ve desteklemek için yakın bir şekilde çalışmaya devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Almanya’da bugün açıklanacak olan Şubat ayı Sanayi üretiminin aylık bazda %1,5 artması bekleniyor. ABD’de bugün açıklanacak ÜFE’nin Mart’ta aylık %0,5, yıllık %3,8 artış bekleniyor. Şubat’ta aylık %0,5, yıllık %2,8 artış göstermişti.

Global piyasalarda bu sabah? Nötr…

İçerde saat 10.00’da açıklanacak beklenti anketi sonuçlarını takip edeceğiz. Emtia fiyatlarında ve kurlarda yaşanan yükseliş sonrasında beklentilerdeki değişimi takip edeceğiz. En son yayımlanan ankette yıl sonu TÜFE beklentisi %11,23’den %11,54’e yükselmişti. Son yaşanan gelişmelerle bazı ekonomistlerin yılsonu beklentilerini %14-15 aralığına çektiklerini belirtmek isteriz.

USD/TL’de 8,00-8,25 aralığındaki seyrin devamını beklerken borsada yatay açılış ile 1400-1430 aralığında seyrin devamını bekliyoruz. Gün içerisinde 1430’a doğru yaşanan yükselişte satışların gelmeye devam ettiğini görüyoruz. Bu açıdan tepkinin güçlenmesi için 1430 yukarı kırılmalı, aksi halde gün içi tepkilerde satışlar görmeye devam edebiliriz.

Yabancılar hangi hisselerde işlem yapıyor

 

Martı GYO ve Armada sorusu

 

Günün önemli şirket haberleri 09/04/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)