E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGümüş fiyatları sert düştü---

Gümüş fiyatları sert düştü

Gümüş fiyatları sert düştü
22 Ocak 2021 - 16:37 borsagundem.com

Gümüşte sert düşüş yaşanırken altında gün içerisindeki kazançlarını vererek ons başına 1.841,27 dolar civarında yatay bir seyir izliyor. Gram altın ise yüzde 0,8 düşüşle 439 lira civarında seyretti

Gümüş fiyatları haftanın işlem son gününde neredeyse yüzde 3 düşüş yaşayarak ons başına 25,1994 dolardan işlem gördü.

Gümüşe dayalı borsa yatırım fonlarındaki pozisyonlar çarşamba günü 22,5 milyon onsa yükselirken en büyük fonun değeriyse 505,3 milyon dolara ulaşmıştı.

Saxo Bank Emtia Strateji Müdürü Ole Hansen, “Altın ve gümüş bugün düşüşte olmasına rağmen bu hafta en iyi performans gösteren emtialar arasında.” dedi.

Gümüş tarafında satışlar derinleşti. Gümüş bugün yüzde 3 kayıpla 25,13 dolar seviyesine ons altın ise yüzde 1,60 düşüşle 1,838 dolar seviyesine geriledi. Emtialardaki düşüşte de risk iştahından nakde kaçış etkili oldu.

İş Yatırım tarafından hazırlanan gümüş analizinde de, "Gümüş benzer hareketle 25.60 dolar desteğinin hemen altında işlem görmekte. 25 dolar psikolojik sınırı aynı zamanda 50 günlük hareketli ortalama olması nedeniyle güçlü bir destek noktası olacaktır, sonrasında ise 24.88 Dolar seviyesindeki 100 günlük hareketli ortalama gündeme gelecektir." denildi.

GÜMÜŞ GEÇEN YIL ALTINI İKİYE KATLADI

Salgının başladığı 2020 yılı Mart ayında risk iştahındaki azalışın etkisiyle beraber güvenli liman olan altına kaçışlar hızlanarak, gümüş de ikincil bir alternatif olarak ilgi görmüştü. Gümüş fiyatları, Mart ayında gördüğü dip sonrasında neredeyse yüzde 110 civarında yükselerek ons başına 11 dolardan 25 dolarlara kadar çıkmıştı.

Her iki emtia için de 2020 son on senedeki en iyi yıl olarak geçerken aşı gelişmeleriyle birlikte altın ve gümüşün kazançları bir miktar azalmıştı.

Altında yukarı hareket kalıcı mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)