E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGüçlü euro bu kez Avrupa hisselerini destekleyebilir---

Güçlü euro bu kez Avrupa hisselerini destekleyebilir

Güçlü euro bu kez Avrupa hisselerini destekleyebilir
02 Ağustos 2020 - 23:15 borsagundem.com

Doların geniş çaplı değer kaybıyla birlikte euroda görülen yükseliş, genel yönelimin aksine Avrupa hisse senetlerini destekleyebilir

Avrupa hisse senetleri için genellikle olumsuz olarak görülen güçlü euro şimdi bazı hisse yatırımcılarına cesaretlendirici bir mesaj veriyor: Bölgenin ekonomisi ABD'deki kargaşayla kıyaslandığında iyi görünüyor.

Geçen ay dolar karşısında yüzde 5'ten fazla değer kazanan euro Eylül 2010'dan bu yana en güçlü aylık kazancını kaydetti ve hisse senedi piyasasında olumsuz karşılanan 2017 seviyelerine yaklaşıyor.

Euronun güçlü olması Avrupa'nın ihracatçı şirketlerinin ABD kaynaklı gelirlerinin değerini düşürmesi ve Euro Bölgesi'nde üretilen ürünlere yönelik uluslararası talebin azalması nedeniyle negatif algılanıyor.

Stuttgart'ta Tresides Asset Management GmbH kıdmeli portföy yöneticisi Berndt Maisch, "Sadece mekanik bir bakış açısıyla güçlü euro özellikle Almanya'da ihracat odaklı sektörlerde şirket kârları için kötü. Ancak hisse senedi piyasasında Euro Bölgesi'ne olan güveni artırıyorsa, pozitif etkisi ağır basar." dedi.

Euro Bölgesi'nde Cuma günü yayınlanan istatistikler ikinci çeyrekte tarihi bir gerileme olduğunu gösteriyor olabilir. Ancak ABD de oldukça kötü bir durumda ve yatırımcılar durumun daha da kötüye gidebileceği konusunda endişe duyuyor. Paritedeki hareketin dolarda geniş çaplı bir zayıflamayı yansıttığını belirten Maisch, "ABD pandemide kontrolü kaybediyor." dedi.

Doların önemli paralar karşısındaki değerini ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi (BBDXY) on yılın en kötü Temmuz ayını geride bıraktı.

Maisch'e göre euroda görülen hareket şirketlerin yabancı yatırımlarını ya da portföy yöneticilerinin hisse seçerken verdiği kararları etkileme noktasından çok uzakta bulunuyor. (Bloomberght)

Borsa sonbahara hazırlanıyor

Borsa düşerken kazandıran hisseler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kemal03 Ağustos 2020 10:04

    Güçlü Euro ticaretin yapılması için engel olur muhtemelen. Çünkü ürettiğin malzeme dışarı satılacak ve karşı tarafın alım gücü düştüğü için Çin ürünleri gibi Rus ürünleri gibi , Asya ürünleri gibi alternatif ler arayacaklar. Yanı ürettiğin malı satabilmen lazım. Güçlü Euro ile bunlar zor olur. Araba fiyatları ni ne hale getirdiler gördük. Telefon pazarında Cinli Huawei galiba Samsung u geçti bu sene. Pazar Orta ve Doğu asya ülkeleri ne kayıyor

  • Türkoğlutürk 03 Ağustos 2020 09:23

    Bir Almanya bütün avrupayı kurtaracak.