E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGüçlü bilançolar bile Wall Street’i kurtaramayabilir---

Güçlü bilançolar bile Wall Street’i kurtaramayabilir

Güçlü bilançolar bile Wall Street’i kurtaramayabilir
20 Ekim 2023 - 18:12 borsagundem.com

Amerikan şirketlerinde kurumsal bilançolar beklentileri aşıyor. Ancak borsalar düşmeyi sürdürüyor. Evercore’dan Julian Emanuel’e göre bilançolardaki güçlü veriler piyasalardaki havayı değiştirecek kadar kuvvetli değil

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Üçüncü çeyrek bilançolarını açıklayan Amerikan şirketleri raporlarıyla hem alt hem de üst sınırdaki beklentileri aşıyorlar. Ancak üç büyük Wall Street endeksi de düşmeye devam ediyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre perşembe günü ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın yaptığı açıklamalar sonrasında borsalardaki düşüş trendi etkilerini cuma gününe de sarkıttı. Yatırımcılar FED’in daha uzun sürecek daha yüksek faiz politikası karşısında hisse senetlerine yönelik yatırımlarını azalttı. Tahvil faizlerinde ise kriz ticareti tüm hızıyla devam ediyor.

YahooFinance’in haberine göre Evercore ISI Kıdemli Genel Müdürü Julian Emanuel bilançoların hisse senetlerinin yüksek fiyatlarda kalmasını destekleyen en önemli değişkenlerden biri olduğunu belirtiyor. Ancak Emanuel’e göre tahvil faizlerindeki yükselişler, Orta Doğu’daki savaşın şiddetlenmesi ve ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin hâlâ Temsilciler Meclisi’ne başkan belirleyememesi hisse senetlerini baskılamayı sürdürüyor.

Emanuel konuyla ilgili müşterileriyle paylaştığı notta, “Portföy savunma stratejilerine dönüş bir gereklilik haline geldi” açıklamasında bulundu.

Borsa uzmanı bilanço sezonu öncesinde şirketlerin yapay zaka gibi temalardan yararlanabileceğini ve bazı şirketlerin mikro seviyede fayda sağlayabileceğini söylemişti. Emanuel tek tek hisse senetleri bazında yüksek kazançlar elde edildiğini de hatırlatıyor. Zira Netflix hisseleri perşembe günü şirketin fiyat artışları ve abonelik rakamları sayesinde %16 değer kazandı. Ancak genel olarak bakıldığında ise Wall Street’in korku endeksi olarak da bilinen CBOE Volatilite Endeksi (VIX) son altı ayın en yüksek seviyesinde hareket ediyor. Emanuel de piyasaların bu endişesine katılıyor.

Emanueal’in görüşüne göre VIX’in 20 seviyesine yaklaşması yapay zeka ve diğer yatırım temalarını “mikro güdümlü” bir konuma getiriyor. Perşembe günü 21 seviyesine kadar tırmanan VIX ise Emanuel’e göre piyasa volatilitesinin makro faktörler tarafından yürütüldüğünü gösteriyor.

Borsa uzmanı, “Ukrayna, Rusya ve Çin de dahil olmak üzere tüm jeopolitik riskler 1989 Berlin Duvarı’nın yıkılmasından bu yana 11 Eylül hariç herhangi bir zamandakinden daha yüksek olabilir” dedi.

Bilançolar hisse senetlerini tek tek yönlendirebilecek olsa da Emanuel’e göre geniş bir yelpazede piyasaların hikayesini değiştirmesi mümkün görünmüyor.

ABD borsaları düşüşle açıldı

 

Bostic: Fed'in faizi 2024'ün son çeyreğinde düşürmesi mümkün

 

BofA'dan hisse senetleri için 'neden düşmedi' sorgusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)