E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGözler yarınki AMB faiz kararında---

Gözler yarınki AMB faiz kararında

Gözler yarınki AMB faiz kararında
09 Mart 2016 - 16:22 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, akşam raporunda yarınki AMB toplantısı öncesi piyasaları değerlendirdi.

Avurpa Merkez Bankası, yarın faiz kararını açıklayacak. Karar öncesinde piyasaların, daha fazla genişlemeci hamle istediğini belirtebiliriz. Haftanın en önemli ekonomik verisi olan AMB faiz kararı öncesinde piyasalar, data akışı açısından günü oldukça sakin geçiriyor. Yarın açıklanacak veri öncesinde endekslerde beklenti dahilinde yaşanan yükselişler dikkat çekiyor.

İngiltere’deki Veriler Olumlu…

İngiltere tarafında açıklanan imalat ve sanayi verileri beklentilerin üzerinde gelerek, iyimser bir görünüm sergiledi. Geçen ay düşük gelen rakamların ardından, üretim tarafında durgunluk devam edeceğine dair endişelerde, bugünkü verilerin ardından giderilmiş oldu.

İngiltere Sanayi Üretimi Aylık %+0.3 (Beklenti:%+0.4 Önceki:%-1.1 )

İngiltere İmalat Sektörü Üretimi Aylık %+0.7 (Beklenti:%+0.1 Önceki:%-0.2 )

İngiltere Sanayi Üretimi Yıllık %+0.2 (Beklenti:%+0.1 Önceki:%-0.4 )

İngiltere İmalat Sektörü Üretimi Yıllık %-0.1 (Beklenti:%-0.6 Önceki:%-1.7 )

BOE / Weale’ın Faiz Açıklamaları…

İngiltere Merkez Bankası'nın önümüzdeki iki yıl içinde faizleri arttırması olasılığının indirmesi olasılığından yüksek olduğu, ancak gerektiği takdirde ekonomiyi teşvik için yeterli alan bulunduğu belirtildi. Bankanın para politikası komitesi üyesi Martin Weale, merkez bankalarının elindeki cephanelerin azaldığı yönündeki eleştirilere yanıt verirken, BoE'nin gerektiğinde rekor düşük seviyede bulunan faiz oranını % 0.5'in altına da çekebileceğini ve niceliksel gevşeme yönünde adım atarak özel sektör varlıklarını da satın alma ihtimalini değerlendirebile ceğini ifade etti.

Başbakan Davutoğlu Vize Konusunda Tarih Verdi…

Başbakan Davutoğlu, AB ile müzakereler sonucunda vize muafiyet kararının ne zaman başlayacağı ile ilgili açıklamada bulundu.Davutoğl u, AB İle vize muafiyetinin haziran ayında başlayacağını belirtti. Ayrıca Davutoğlu Göçmenler Konusunda Sorulan Soruya "Türkiye İçindeki Göçmen Sayısında Artış Olmayacak." Diye Cevap Verdi.

İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)