E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGözler ekonomiden çok hastalık haberlerinde---

Gözler ekonomiden çok hastalık haberlerinde

Gözler ekonomiden çok hastalık haberlerinde
27 Ocak 2020 - 08:59 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST ve küresel piyasaların genel görünümü analiz ediliyor.

Güne alımlarla başlayan BIST-100 endeksi günün geri kalanında satıcılı seyir izledi ve günü 122,141 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 12.3 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil 52 hisse değer kazandı, 40 hisse ise değer kaybetti.

Yurtdışı piyasalarda ise karışık bir seyir hakimdi. Avrupa seansında piyasalar pozitif seyrederken, ABD seansında ise artan virüs kaygılarıyla satışlar gözlendi. Açıklanan PMI verileri de tansiyonu düşüremedi. ABD'de imalat PMI verileri beklentilerin altında kalırken, Avrupa PMI verilerinde ise toparlanma izlendi. İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve bir çok ülkeye de sıçradığı görülen corona virüs sebebiyle haftaya satıcılı başlıyoruz. Yurtdışı vadeli endekslerde sabah saatlerinde %1 civarında satışlar görülüyor.

Bugün içeride hazine ihaleleri, kapasite kullanım oranı ve reel kesim güven endeksi verileri takip edilecek. Dışarıda ise Almanya'da IFO güven endeksi, ABD'de yeni konut satışları ve Dallas FED imalat endeksi takip edilebilir. Ancak ekonomik verilerden ziyade virüs konusunda detaylar fiyatlamalar üzerinde daha etkili olacaktır.

BIST-100 endeksinin güne yurtdışı piyasalara paralel olarak satıcılı bir seyirle başlamasını bekliyoruz. 121,000-120,500 ilk destek bölgesi iken 120,500 altında 119,500 ana destek olarak takip edilebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)