E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGörev tamam! Türk askeri vatana dönüyor---

Görev tamam! Türk askeri vatana dönüyor

Görev tamam! Türk askeri vatana dönüyor
25 Ağustos 2021 - 20:07 borsagundem.com

Afganistan'da görev yapan Türk askerlerinin tahliyesine başlandı

Milli Savunma Bakanlığı, çeşitli temaslar, mevcut durum ve şartlar değerlendirilerek Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının Afganistan'dan tahliyesine başlandığını açıkladı.

MSB'den yapılan açıklamada "Türk Silahlı Kuvvetleri kendine tevdi edilen bu görevi de başarıyla yerine getirmenin gururuyla vatan toprağımıza geri dönmektedir" denildi.

ABD'nin Afganistan'dan çekilmesinin ardından ülkede bulunan diğer NATO ülkeleri de askerlerini tahliye etmeye başlamıştı.

TAHLİYEYE BAŞLANDI

Bu çerçevede Milli Savunma Bakanlığı (MSB) çeşitli temaslar, mevcut durum ve şartlar değerlendirilerek Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının Afganistan'dan tahliyesine başlandığını bildirdi. MSB'den yapılan açıklamada, TSK'nın 2002'den bu yana BM, NATO ve ikili anlaşmalar kapsamında tarihi ve kültürel bağları olan Afgan halkının barış, huzur ve istikrarına katkı sağlamak için Afganistan'da görev yaptığı anımsatıldı.

"TÜRKİYE YANLARINDA OLMAYA DEVAM EDECEKTİR"

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"ABD ve NATO'nun Afganistan'dan ayrılacaklarını açıklamalarının ardından Türkiye her zaman ifade ettiği 'Afgan halkı istediği sürece Türkiye yanlarında olmaya devam edecektir' sözünden hareketle, belirli şartlar oluşması durumunda 6 yıldır yaptığı gibi Uluslararası Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı'nın güvenli ve uluslararası standartlarda işletilmesi sorumluluğunu sürdürebileceği yönündeki niyetini ortaya koymuştur.

1129 SİVİL VATANDAŞ DA TAHLİYE EDİLDİ

Bu kapsamda, Hamid Karzai Havaalanı'nda yaşanan karmaşaya diğer ülke askerleri ile müdahale edilmiş, havaalanında güvenlik sağlanarak faaliyetlerin yürütülmesi sağlanmıştır. Bu süreçte askeri uçaklarımızla 1129 sivil vatandaşın tahliyesi yapılmıştır. Çeşitli temaslar, mevcut durum ve şartlar değerlendirilerek TSK unsurlarının tahliyesine başlanmıştır Türk Silahlı Kuvvetleri kendine tevdi edilen bu görevi de başarıyla yerine getirmenin gururuyla vatan toprağımıza geri dönmektedir."

Pentagon son noktayı koydu: Bir sorumluluğumuz yoktur

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KERİM26 Ağustos 2021 14:09

    BÜYÜK TURAN TÜRKİYEMİZİN İNŞAASINA DEVAM ONLAR GÖÇLERLE BELİMİZİ BÜKECEKLERİNİ SANSINLAR..DEVİNİ UYANDIRIYORLAR BİLMİYORLAR

  • MELİS MARMARİSLİ26 Ağustos 2021 11:32

    Bence projesi ve vizyonları olmayan MİLLET İTTİFAKI nın Türk Kamu Oyunu nasıl kafasını karıştırırım yaygarası vardı bunuda abd ve ab yanlı basının baskısı ile yapıldı hükümette o kadar cahil ve bilgisiz idi.Mahalesef yine muhalefetin kuçağına hükümetimiz veri verdi.

  • SAIT26 Ağustos 2021 14:06

    SENDE PROJE ÇOK GALİBA KUC

  • Mucise Reis ;)26 Ağustos 2021 10:59

    Ya zaten gelsin dedik, zorla kalacak kalacak dediler.. al ne oldu ? geliyorlar işte. ülke gündemi boşua boşuna meşgul edıldı 1 hafta tv lerde gazetelerde,... Ya haklı çıkmaktan yoruldum bu ulkede : )) vizyon misyon bişe yok, kafasına göre iş yapıyorlar...ANLAMADIĞIM NOKTA, ABD çekilme kararı aldı. Afganistan Cumhurbaşkanı ve devlet kadrosunu ulkeme alıcam dedi, üst düzey afganlılar, okumuş kesim, doktor, muhendis, bir ülkenin en üst kadrosu, komutanlar, üst düzey askeri ve devlet yetkilileri. Bunlara ABD gelın ulkeme alacam dedi, ama Cumhriyet yonetımı çöktu. Taliban direnişle karşılaşmadı. ABD üst düzeyleri almasa ulkesine, orada orduyu, halkı, milleti, birleştirecek güç ortaya çıkabilirdi. ABD bilinçli / bilinçsiz neden böyle yaptı ? TV, gazetelerimiz yalakalık peşine haber peşinde koşsun. Orda gazeteci var mal mal haber veriyor ajanslara, yazdık ya buraya 2 gun sonra konuşurlar :D 

  • Aksavar26 Ağustos 2021 09:54

    Geldiniz mi Kemal babanın dediğine.almayınca ne olacak afganistanımı fethedicektiniz.

  • HÜLYA KOBALT26 Ağustos 2021 10:34

    ülkemiz oraya tatil yapmaya gitmedi sana sorsam ATATÜRK çümüzün sen evet sersin bende sana  hayır derim.çünkü afganistanda milyonlarca TÜRK kardeşimiz var ATATÜRK sunu demiştir eğer afaganistan huzurda olmaz ise ülkemizde huzurda olmaz demiş bizim amacımız orada istikrarın sağlanması için gitmiştir huzur olur ise oradan bize milyonlarca göç geldiğinde sen ne yapacaktın.senin ve baba dediğin kişilerin dünya göremeyen bir zihniyeti var.

  • Demircan KIZILCANLAR26 Ağustos 2021 10:31

    kemal baba imiş.suriye ye neden girdiniz dedi sonra iki girmisiniz dedi.sabah başka akşam başka konuşan, hiç bir vizyonu hiç bir projesi olmayan birisi.10 defe seçim kayıp eden ve dünya rekorlar kitabına giren muhalefet parti lideri sen bunları biliyormusun.peki sana soruyorum bizim kore ile hiç bir sınırımız dini bağımız  olmadığı halde chp neden 1500 mehmetçiğimizi şehit ettirmiştir bunun cevabını ver.

  • ALİ RIZA KESTANECİGİLLER26 Ağustos 2021 00:18

    HÜKÜMETİMİZİ KUTLUYORUM.EN MANTIKLI KARARI VERMİŞ OLUP, MUHALEFETE DE MALZEME VERMEMİŞ OLDU.TALİBAN ABD NİN KURDUĞU TERÖR ÖRĞÜTÜ OLUP BURADA BU İŞİN İÇİNDE BÜYÜK OYUNLR DÖNMEKTE OLUP, BU OYUNA ÜLKE OLARAK DÜŞMEDİK.

  • Milliye26 Ağustos 2021 09:39

    Abd nin esasen gerçek istediği şey askerimizin orada kalmamasıdır,onların ve ortakları ab nin istediği şu büyük büyük göç dalgaları oluşsun ki başardılar ve bunların hepsi Türkiyeye gitsin,suriye planı bitti şimdi afgan göçüne başladılar şu anda hava hoş görünüyor 8-10 sene sonra göreceğiz inşallah ne olduğunu….. Askerimizin orada işi yok zaten sınırımızı korusun yeterli.

  • Erol g.25 Ağustos 2021 23:49

    HİÇBIR ZAMAN NE BUGÜN NE YARIN ASKERLERİMİZ TALİBANIN EMİR KOMUTASINA VERİLMEMELİDİR/VERİLEMEZ

  • Bika25 Ağustos 2021 22:31

    Taliban terör örgütüne ülkeyi teslim edip NATO ayrılıyor. Taliban, uyuşturucu gelirine bağlı bir ekonomiyle ülkeyi yönetmeye çalışacak.

  • KERİM26 Ağustos 2021 09:16

    SAYIN KODUŞ 100TRİLYON MU? 3 TRİLYON MU İŞİNİ KENDİN GÖRMÜYOR BAŞKASINA YAPTIRIYORSUN ONDAN BİR HAYIR GELMEZ .KURDA SORMUŞLAR ENSEN NİYE KALIN KENDİ İŞİMİ KENDİM GÖRÜRÜM DE DEMİŞ.

  • ALİ KODUŞ25 Ağustos 2021 23:02

    Haydi be ordan .afganistan da dünya bulunmayan tüm kıymetli madenler olması nedeniyle abd buraya girdi değerinin 100 trilyon dolar imiş .yakında görürsün çin buraya nasıl girip parayı basacak ve tüm madenlerini işletmek için can atmaktadır.senin aklın fikrin hep hainlikte.eroin ile bir ülke geçinebilir mi.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ25 Ağustos 2021 20:17

    ABD nin kirli oyunlarına düşmedik.iyi ve olumlu olmuştur.