E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPentagon son noktayı koydu: Bir sorumluluğumuz yoktur---

Pentagon son noktayı koydu: Bir sorumluluğumuz yoktur

Pentagon son noktayı koydu: Bir sorumluluğumuz yoktur
25 Ağustos 2021 - 18:27 borsagundem.com

ABD Savunma Bakanlığı, "Askerlerimiz ayrıldıktan sonra Kabil Havalimanı için sorumluluğumuz yoktur" açıklamasını yaptı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Afganistan ile ilgili açıklama yaptı. 

Açıklamada, "Askerlerimiz ayrıldıktan sonra Kabil Havalimanı için sorumluluğumuz yoktur. Kabil Havalimanı'nda 10 binden fazla kişi tahliye edilmeyi bekliyor" denildi. 

Kriby, ABD Genelkurmay Başkanlığı Bölgesel Operasyonlar Direktörü Tümgeneral William "Hank" Taylor ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Afganistan’dan çekilme sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

20 kişiye helikopterle kurtarma operasyonu

Tahliyelerin hızla devam ettiğini belirten Kirby, Kabil Havalimanına gelmeye çalışan ve ABD’nin talep ettiği belgeleri taşıyanlara geçiş izini vermeleri için Taliban komutanları ve yetkilileri ile iletişim içinde olduklarını söyledi.

Kirby, ABD’nin önceki gece Afganistan’dan tahliye edilmek üzere 20 kişiyi helikopterle Kabil Havalimanına naklettiklerini belirterek, bu kişilerin kim olduklarına ve nereden getirildiklerine dair bilgi vermedi.

Kalan son birlikler çekildikten sonra sorumluluğumuz kalmaz

Kabil Havalimanın korunmasına ilişkin bir soruya ise Kirby, "Kalan son birlikler de tahliye edildikten sonra Kabil Havalimanında herhangi bir sorumluluğumuz kalmayacak." yanıtını verdi.

Sözcü, Türkiye’nin Kabil’deki faaliyetlerine yönelik ise herhangi bir yorum yapmaktan kaçındı.

ABD son 24 saatte 19 bin kişiyi tahliye etti

Tümgeneral Taylor ise, son 24 saatte Kabil’den 19 bin kişiyi tahliye ettiklerini, bölyece ülkeden çıkarılan kişi sayısının 88 bine ulaştığını kaydetti. Taylor, ayrıca Kabil Havalimanında 10 bin kişinin halihazırda tahliye edilmeyi beklediğini belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden, 31 Ağustos 2021'de ABD'nin Afganistan'daki tüm faaliyetlerini sonlandırmış olacaklarını açıklamıştı.

Biden: Kabil Havalimanı'na IŞİD saldırabilir!

 

Kabil havalimanının geleceği G7 gündeminde

 

Pentagon: 5-10 bin Amerikalı halen Kabil yakınlarında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TARKUT TARKAN26 Ağustos 2021 00:29

    Merak etmeyin afganistan kimse kimseye asla bırakmaz.afgan topraklarında 100 trilyon dolarlık nadir element madenler varmış.Daha çok büyük olaylara gebe olacak ve hiç bir devlette buraya sonsuzadek hakimiyet kuramayacaktır.çünkü üstünlük kuran büyük servet elde etmiş olur ki diğerleri buna asla izin vermeyecektir.

  • Bika25 Ağustos 2021 22:52

    Sovyetler Birliği 10 yılda, ABD 20 yılda Afganistan'dan çekildi. Ulus devlet nedir bilmeyen bir toplum Afganlılar. Bundan sonra daha  nelere gebe.

  • Dopra25 Ağustos 2021 21:55

    Öyle bunlara güvenen muhalefete ders niteliğinde,giderlerken bile onlara hizmet edenleri bırakıp giderler

  • ZEKERİYE ZİRVETAKI26 Ağustos 2021 00:31

    onları iktidara getirsin ki bir de bizim başımıza bir çorap örsün ve ülkemizide parçalasın.

  • BEHLÜL GÖZÜKIRPIK25 Ağustos 2021 21:51

    sizin sorumluluğunuz yok ise bizim sorumluluklarımız dünden yoktur haydi yarından itibaren ne yapacaksınız.ayıtlayın bakalım pirinçin taşını adamı böyle korlar bizimle oynamayın bir daha.

  • Bir yorum25 Ağustos 2021 21:00

    Yatacak  yeriniz yok  onun bunun p..çlri  bal gibi var. 

  • RAMO CANCAN25 Ağustos 2021 20:21

    Gittikleri her yeri çökertip çıktılar ve artık adam olması mümkün değil bizim muhalefetin bunlları dost tutmamasını ve uyanık olmasını millet olarak tavsiye ediriz.