E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGönül: Türk borsası güçlü, ilgi 2024'te de sürecek---

Gönül: Türk borsası güçlü, ilgi 2024'te de sürecek

Gönül: Türk borsası güçlü, ilgi 2024'te de sürecek
24 Kasım 2023 - 15:38 borsagundem.com

SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül, Türk borsasının güçlü olduğunu belirterek, borsaya ilginin ve halka arzların 2024'te de süreceğini belirtti.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin düzenlediği 4. Uluslararası İslami Finans ve Muhasebe Konferansı'nın ardından açıklama yapan Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, finansal piyasaların dünyadaki hareketlerden etkilendiğini söyledi.

Borsaların da tüm gelişmelerinden etkilendiğini ifade eden Gönül, "Gördüğünüz gibi borsamız oldukça güçlü bir vaziyette. Borsamız dünya borsalarından pozitif ayrışarak devam ediyor. Borsa sabit getirili yatırım aracı değildir. Yatırımcıların, bütün riskleri göze almasını bekleriz. Borsadaki küçük yatırımcılar, her zaman yatırımcı mantığıyla bakmak ve yatırım yaptığı şirketlerin her detayını bilmek zorunda. Finansal okur yazarlığı düşük olan, bu konuda kendine güvenmeyen, sektörleri bilmeyen yatırımcıların profesyonellerden destek alması gerekiyor." değerlendirmesini yaptı.

"Borsaya büyük şirketler geliyor"

Gönül, kısa zaman içerisinde 3 şirketin halka arzını onayladıklarını dile getirdi. Şirketlerin halka arza ilgilerinin devam ettiğine dikkati çeken Gönül, şunları kaydetti:

"Birkaç sene önce şirketlerin halka arzında tereddütler yaşadığını çok görüyorduk. Son zamanlarda şirketler halka arzın ne olduğunu, nasıl yapıldığını anlamaya ve öğrenmeye başladı. Gördüğümüz kadarıyla yatırımcı da borsaya girmeye devam ediyor. Özellikle son 2 yıldır borsada hem talep hem de arz konusunda ciddi bir talep var. Bu durumun 2024 yılında da devam edeceğini tahmin ediyoruz. Şu anda şirketlerle yaptığımız genel görüşmelerle daha büyük halka arzlara hazırlıklar yapıyoruz, borsaya büyük şirketler geliyor. İnşallah bu şirketlerin halka arzlarını da başarıyla tamamlayacağız."

Gönül, halka arzların şirketlere önemli katkı sağladığını anlatarak "Şirketlerin halka arzlardan gelen finansı, büyümek ve daha fazla istihdam yaratmak için kullanmalarını tercih ediyoruz. Bu duruma ağırlık veriyoruz. Şirketler daha çok istihdam sağlıyor ve büyüyor. Halka arz ile büyümenin en iyi büyümelerden olduğuna inanıyoruz." dedi.

SPK Başkanı Gönül: Yeni faizsiz finansal ürünler üzerinde çalışıyoruz

 

SPK Başkanı Gönül: 46 şirketin halka arz büyüklüğü 64.3 milyar lira seviyesine ulaştı

 

SPK Başkanı Gönül: 100'e yakın halka arz başvurusu oldu

 

SPK Başkanı Gönül'den 'izinsiz sermaye piyasası işlemi' uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Muhammed 25 Kasım 2023 17:02

    Bakalım sayenizde 5 lira altında kaç şirket işlem görmeye devam edecek.

  • Küçük yatırımcı nasıl soyulur25 Kasım 2023 15:40

    Sn başkan 2 yıl önceki zirvesinin yarı fiyatında olan hisseler .. manipülasyon hat safada....adil ceza sistemi yok hesap soran yok..sadece küçük yatırımcı nasıl soyabiliriz mantığı borsamizdaki hedef....

  • yunus25 Kasım 2023 12:40

    Başkanım sığ piyasa nasıl güçlü olur,,,Bofa borsayı ele geçirmiş durumda.Asgari ödenmiş sermayeyi 50 binden 250 bin tl ye çıkarttınız.Asgari ödenmiş sermaye 50 milyon olmalı ki borsamız güçlü olsun.

  • Bik25 Kasım 2023 12:01

    Borsaya ilgi, günlükçüler ve al-sat yapan robotlarla sınırlı. Gerçek yabancı yatırımcı yok, halka yeni açılan hisseleri alan yeni nesil ergenlerin sadece ilgisi var.

  • Ekonomist vural25 Kasım 2023 11:47

    Enflasyon altinda getiriye devam kumarbazlar ve halka arzdan corba parasi kazanacak vadantas var yersen.

  • Berber Bekri 24 Kasım 2023 21:46

    2024 de de sürecek, deyince 2023 de ilginin olduğunu kastediyor durum buysa yandı keten helva YTD....