E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman Sachs TCMB'den faiz artışı bekliyor---

Goldman Sachs TCMB'den faiz artışı bekliyor

Goldman Sachs TCMB'den faiz artışı bekliyor
21 Eylül 2020 - 08:26 borsagundem.com

Goldman Sachs, Türk ekonomisi için daralma tahminini hafifletti

Goldman Sachs, kredilerdeki güçlü büyümenin canlandırdığı talebe işaret ederek Türk ekonomisi için 2020 yılı daralma tahminini hafifletti.

Türkiye'nin GSYH'sının 2020 yılında yüzde 5 daralacağı yönündeki tahminini yüzde 3,5 seviyesine revize eden Goldman Sachs, "Kredilerde artışın bir sonucu olarak daha sınırlı bir daralma olacak" ifadelerini kullandı. Ancak Goldman Sachs ekonomistleri Türkiye'nin 2020'de GSYH'nın yüzde 4'ü kadar cari işlemler açığı vereceğini da tahmin etti.

Cari işlemler açığındaki bu artışa yanıt olarak Türkiye'nin politika faizini yıl sonunda yüzde 12 seviyesine çıkarabileceğine işaret eden Goldman Sachs, 2021 yılının ilk yarısı sonunda faizin yüzde 14 olabileceğini de vurguladı. Banka daha önce yaptığı tahminlerde 2020 yıl sonu faiz oranını yüzde 10, 2021 sonu faiz beklentisini de yüzde 14 olarak ifade etmişti.

İşsizlikteki artış salgın sonrası da üretimi sınırlayacak

Alt pazara düşürülen payların suçu ne?

BAE Merkez Bankası da Zarrab'ın kurduğu ağın içinde

Dolar ve Euro yeni haftaya rekorlarla başladı

Uyuşturucu baronu 'Zeliş' piknikte yakalandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • muhalif21 Eylül 2020 13:07

    ipe ipe faizler 21 ve 22 lere gelicek yerli üretim 0 tarım hayvancılık bitmiş tabi yükselicek ayrıca karşılıksız para basıyorlar 

  • ismail midiliç 21 Eylül 2020 11:48

    günah faiz  dolar sevap milli paramıs artık dolar törüsüzler  zengin oldu yöneten birzamanlar dolar alanlara törüsüz demişdi şimdi kendi elleriyle zengin ediyor törürüsleri eee budünyanın öbür dünyasıda var bizler ülke sevdalıları nasıl aldatıyorsunuz hasabını verirseniz

  • Bika21 Eylül 2020 08:48

    Komik olsa da faiz indirilince enflasyonun düşeceğine inanan ekonomi yönetimi var Türkiye'de. Faiz artırmak demek kendini yadsımak olur.