E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar ve Euro yeni haftaya rekorlarla başladı---

Dolar ve Euro yeni haftaya rekorlarla başladı

Dolar ve Euro yeni haftaya rekorlarla başladı
21 Eylül 2020 - 08:07 borsagundem.com

Dolar/TL güne 7,57 seviyesinde başladı, Euro/TL 9,00 seviyesini test ediyor

Dün 7,55 seviyesinin üzerine çıkarak yeni zirvesini gören Dolar/TL, bu sabah güne 7,57 seviyesinden başladı.

Euro/TL 9,00 seviyesini test ediyor. Euro/TL en yüksek 9,0004 seviyesini gördü.

Sağlık Bakanlığı son 24 saatte 61 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 7 bin 506’ya yükseldiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Biz, samimi her çağrıya kulak vererek diplomasiye olabildiğince alan kazandırmak, sorunları diyalog yoluyla herkesin kazanabileceği bir çözüme kavuşturmak niyetindeyiz” dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Twitter hesabından Türkçe mesaj paylaştı. Fransa Cumhurbaşkanı mesajında “Ajaccio’da, Türkiye’ye net bir mesaj gönderdik: İyi niyetli, naiflik olmaksızın sorumlu bir diyaloğu yeniden açalım. Bu çağrı bundan böyle Avrupa Parlamentosu'nun da çağrısı. Görünüşe göre de işitilmiş. İlerleyelim” ifadelerini kullandı.

Bir grup uluslararası bankanın çalışanları tarafından ABD Finansal Suçlar Soruşturma Ağı'na (FinCEN) bildirilmiş şüpheli işlemleri durdurmadıklarına dair belgelen basına sızdı. Basına sızan 2500 safyadan fazla belgeye göre Bank of America, Citibank, JPMorgan Chase, HSBC, Deutsche Bank ve Standard Chartered 1999-2017 arasındaki dönemde kara para aklama şüphesi olan işlemleri engellemediler.

BAE Merkez Bankası da Zarrab'ın kurduğu ağın içinde

ABD Başkanı Donald Trump'ın hafta sonu üç şirketin yaptığı anlaşmaya prensipte onay vermesinin ardından sosyal medya platformu TikTok'un geleceğine dair belirsizlik sona erdi. Oracle, Walmart ve ByteDance işbirliğinde TikTok Global kuruluyor.

ABD Ticaret Bakanlığının dünyaca ünlü mobil uygulama olan WeChat’in ABD’de indirilmesinin yasaklanacağını duyurmasının ardından mahkeme yasağın durdurulması kararını verdi.

Çin Merkez Bankası, gösterge konumdaki faiz oranı LPR'yi bu ay da değiştirmedi. Son 5 aydır faiz değişikliğine gitmeyen Çin MB, bir yıl vadeli kredi referans faiz oranını (LPR) yüzde 3,85 ve 5 yıl vadeli faizi yüzde 4,65 seviyesinde tuttu.

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, Kongre'nin milyonlarca Amerikalıya korona virüs krizinin üstesinden gelmeleri için sağladığı mali desteğin aynı zamanda bankaların 10 yıldan biraz daha fazla bir zaman içinde ikince kez kurtarılmaları anlamına geldiğini söyledi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors (S&P), İspanya'nın kredi notunu teyit ederken, görünümünü finansal ve yapısal zorluklar nedeniyle aşağı yönlü revize etti.

ABD Başkanı Donald Trump'a gönderilen zehirli bir paketin Beyaz Saray'a ulaşamadan tespit edildiği açıklandı.

ABD'de Kovid-19'dan yaşamını yitirenlerin sayısı 203 bin 851

Almanya'da son 24 saatte 922 korona virüs vakası tespit edildi.

Çin'de 12, Güney Kore'de 70 yeni korona virüs vakası tespit edildi.

ABD'de son 24 saatte 32 bin 186 yeni korona virüs vakası tespit edildi.

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, korona virüs testinin pozitif çıktığını duyurdu.

ABD'de Wall Street Journal ve NBC tarafından dün yayınlanan bir anket, Demokrat aday Joe Biden'in Donald Trump'ın 8 puan önünde olmaya devam ettiğini ortaya koydu.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı gerçekleştirilecek (15.00).

TÜİK, yurt dışı üretici fiyat endeksi, tarımsal girdi fiyat endeksi verilerini açıklayacak (10.00).

Hazine ve Maliye Bakanlığı merkezi yönetim brüt borç stoku verilerini açıklayacak (17.30).

ABD'de Chicago Fed ulusal aktivite endeksi açıklanacak (15.30).

Avrupa Birliği'nin ticaretten sorumlu bakanları, Berlin'de gayrı resmi bir toplantı yapacaklar.

ABD Merkez Bankası(Fed), Topluluğun Yeniden Yatırım Yasası yönetmeliğine ilişkin önerileri tartışmak için sanal bir toplantı düzenleyecekler (17.00).

Avrupa Birilği(AB) Dışişleri bakanları, Çin, Türkiye ve Rusya ile ilgili gelişmeleri görüşmek üzere bir araya gelecekler.

Japonya Tokyo Borsası 'Yaşlılara Saygı Günü' nedeniyle kapalı bulunuyor.

Asya borsaları yeni haftaya düşüşle başladı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)