E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman Sachs enflasyon değerlendirmesi---

Goldman Sachs enflasyon değerlendirmesi

Goldman Sachs enflasyon değerlendirmesi
04 Ekim 2016 - 09:21 borsagundem.com

04/10/2016 09:11:07 Goldman Sachs, TCMB'nin para politikasını gevşetmede likidite ve zorunlu karşılıklara odaklanmasını bekliyor

Goldman Sachs, TÜİK'in açıkladığı Eylül ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdiği raporunda, TCMB'nin para politikasında atacağı adımlara yönelik beklentilerine de yer verdi.
TCMB'nin para politikasını gevşetmeye devam edeceğini öngördüklerini belirten Goldman Sachs, gecelik borç verme faizi ile repo faizi arasında farkın 75 baz puana inmesinin, faiz indirimi yoluyla daha
fazla gevşeme sağlamak için alanı daralttığına işaret etti. Goldman Sachs, "Bu nedenle, para politikasını gevşetmede TCMB'nin likiditeyi gevşetmeyle ve zorunlu karşılıkları düşürmeye odaklanacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
Raporun enflasyon bölümünde ise çekirdek enflasyonun Eylül ayında beklentilerden biraz daha fazla düştüğüne işaret eden Goldman Sachs, çekirdek enflasyonun yıl sonunda TCMB'nin yüzde 5-7 bandının üst sınırı olan yüzde 7'ye gerilemesini beklemeye devam ettiklerini vurguladı.

Fitch: TL kırılgan olmaya devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)