E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGoldman Sachs: Doğalgaz fiyatında düşük tavan belirlenmesi piyasayı bozabilir---

Goldman Sachs: Doğalgaz fiyatında düşük tavan belirlenmesi piyasayı bozabilir

Goldman Sachs: Doğalgaz fiyatında düşük tavan belirlenmesi piyasayı bozabilir
21 Aralık 2022 - 07:52 borsagundem.com

Goldman Sachs, ilgili talep kısıtlamaları olmaması nedeniyle, doğalgaz fiyatlarına daha önce önerilen AB üst sınırının düşüklüğünün piyasa bozulması riskini önemli ölçüde artırdığını gördüğünü bildirdi.

Avrupa Birliği (AB) üyelerinin TTF'de toptan doğalgaz satış fiyatı için 180 euro/MWh seviyesini tavan olarak belirlemelerine Goldman Sachs'dan eleştiri geldi. Goldman Sachs, AB'nin doğalgaz fiyatı için düşük bir tavan belirlemesinin piyasanın bozulması, aksaması riskini ciddi şekilde artırdığını savundu.

Goldman Sachs 19 Aralık tarihinde yayınladığı raporda, "Doğalgaz için fiyat sınırının talebe sınır ile birlikte belirlenmemesi Avrupa'nın gaz açığı sorununu çözmez, tüketimi teşvik ederek açığın giderek kötüleşmesine yol açma riski yaratır" dedi.

Doğalgaz fiyatına sınırın aynı zamanda hali hazırda sıkı olan piyasada likiditeyi de azaltacağını savunan Goldman Sachs, daha düşük arz riskinin artacağını ve ticari risk yönetiminin bozulacağını da öne sürdü.

Rusya'da doğalgaz boru hattında patlama

 

Avrupa'da gaz fiyatı geriliyor

 

Erdoğan: Doğalgaz referans fiyatı Türkiye'de oluşacak!

 

Akdeniz'de dev doğal gaz keşfi!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)