E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman kaçtı, Pimco kaptı---

Goldman kaçtı, Pimco kaptı

Goldman kaçtı, Pimco kaptı
29 Mayıs 2014 - 16:48 borsagundem.com

Pimco'yu yöneten Bill Gross, beş yıllık Hazine tahvillerinin herkesi şaşırtacağını savunuyor

​Bill Gross, dünyanın en büyük tahvil fonunda en iyi performansın yeniden yakalanacağı sözünü vererek, pek çok rakibinin girmekten kaçındığı bir yola girdi. 

Pacific Investment Management 'ta 230 milyar dolarlık Pimco Total Return Fund'ı (PTTRX) yöneten Gross, merkez bankasının faiz oranlarındaki değişikliklere diğer uzun vadeli tahvillerden çok daha duyarlı olan beş yıllık Hazine tahvillerinin iyi performans göstereceğini, çünkü piyasaların Fed'in faiz oranlarını ne kadar yükselteceğine dair beklentileri abarttığını savunuyor. Goldman Sachs Group Inc., BlackRock Inc. (BLK) ve JPMorgan Chase & Co.'nun (JPM) tahvil yöneticileri ise bu görüşe katılmıyor ve Gross'un elindeki orta vadeli tahvillerin, Fed borçlanma maliyetlerini artırdığı zaman bundan kötü etkileneceğini düşünüyor.

70 yaşındaki Bill Gross iddialarını, "yeni nötr" olarak tanımladığı, en büyük ekonomilerin en yüksek hızları ile faiz oranı dengelerinin düştüğünü ve bunların bir daha finansal kriz öncesindeki seviyelerine dönmeyeceğini savunan ekonomik görüşten hareketle şekillendiriyor. Tahvil yöneticilerinin çoğu, federal fonlara dair 2018 hedefi yüzde 3 ile yüzde 4 arasında iken, faizlerin daha düşük olacağı konusunda hemfikirken, Gross bu oranın yüzde 2 seviyesinde olacağını ve BlackRock ile Goldman Sachs'in dokunmayacağı tahvillerin Pimco için daha cazip hale geleceğini iddia ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)