E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGoldman: Banka hisseleri çok ucuz---

Goldman: Banka hisseleri çok ucuz

Goldman: Banka hisseleri çok ucuz
13 Mart 2020 - 16:00 borsagundem.com

Goldman Sachs küresel satış dalgasıyla yüzde 40'tan fazla düşen ABD bankalarının cazip görünmeye başladığını belirtti

Goldman Sachs'a göre ABD bankaları yüzde 41'lik satış dalgasının ardından yatırımcıların düşük faizleri ve daha yüksek resesyon ihtimalini fiyatlamasıyla birlikte cazip görünmeye başlıyor.

Goldman analisti Richard Ramsden'ın notunda “Sıfır faiz senaryosu tamamen fiyatlanmış gibi görünüyor. Piyasa artık faizlerin uzun bir süre düşük kalacağının kesin olduğu ve bir çeşit kredi normalleşmesi ihtimaline inanıyor olabilir.” dedi.

Ramsden, söz konusu notta, Morgan Stanley'de tavsiyesini “nötr”den “al”a, US Bancorp tavsiyesini “sat”tan “”nötr”e çekti.

Morgan Stanley hisseleri Cuma günü piyasa öncesi işlemlerde yüzde 7.8, US Bancorp hisseleri yüzde 7.6 yükseldi. Diğer banka hisseleri yükseliş kaydetti. BofA yüzde 6.1, Citigroup Inc.yüzde 7.2 ve JPMorgan Chase & Co. yüzde 5.8 değer kazandı.

ABD’nin en büyük bankalarının yöneticileri geçtiğimiz gün ABD Başkanı Donald Trump ile toplantı yaptı. Sektörün liderleri toplantı sonunda bankaların durumunu iyi olduğu vurgusu yaptı. Bank of America’nın Genel Müdürü Brian Moynihan, bankaların sermaye ve likidite konusunda “mükemmel konumda” olduğunu söyledi. Citigroup Genel Müdürü Michael Corbat, “Bu bir finansal kriz değil” dedi.

Borsa İstanbul toparlanma sürecine girdi

Borsada değişmeyen kural: Herkes satarken siz alın

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)