E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGlobal piyasalarda toparlanma hız kesmiş durumda---

Global piyasalarda toparlanma hız kesmiş durumda

Global piyasalarda toparlanma hız kesmiş durumda
26 Mart 2020 - 09:07 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde endeksin hafif satıcılı bir seyirle güne başlaması bekleniyor.

BIST 100: Endeksin hafif satıcılı bir seyirle güne başlamasını bekliyoruz. Endekste 88 bin destek seviyesi üzerinde 90.400 yine direnç olarak takip edilecektir...

TL Bonolar: TL tahvil faizlerinde yaşanan geri çekilmenin ardından kar satışları gelebileceğini tahmin ediyoruz. Gösterge tahvilde %11 ve 10 yıllık tahvilde de %13 destek konumunda izlenecektir...

USD/TL: Dolar kuru 6,50 seviyesinin altında hızlı bir gerileme ile 6,37 desteğine yaklaşırken, global trendlere paralel olarak tepki alımı ile yeniden yükselişe geçmiş durumda. 6,37-6,50 bandı korunacaktır…

EUR/USD: Almanya'dan ve ABD'den ekonomik teşvik konusunda gelen açıklamalar sonrasında paritede 1,0830 belirgin biçimde aşılırken 1,10 direncine doğru hareketin devam etmesi beklenebilir…

Günün Öne Çıkanları:

o ABD Senatosu korona virüsüne karşı 2 trilyon dolarlık teşvik paketini onayladı…
o İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak…
o ABD'de 4Ç büyüme ve haftalık işsizlik maaşı başvuruları verileri izlenecek…

Türkiye'nin 5 yıllık CDS risk priminde geri çekilme devam ediyor, son günlerde yaşanan sert yükselişlerin ardından global endekslerde bir doygunluk göze çarparken, kısmi kar satışları yeni haber yokluğunda normal karşılanmalı. ABD'de bugün açıklanacak haftalık işsizlik maaşı başvuruları verisi piyasalar için oldukça kritik.

ABD borsaları yükselişle kapanırken, bu sabah ABD vadeli endeks kontratlarında sınırlı kar satışları var. BIST 100 Endeksi'nin de buna paralel hafif satıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Teknik olarak endekste 88 bin desteği öne çıkıyor. Bu seviyenin üzerinde 90.400 direnç olarak takip edilebilir. 88 binin altında satış baskısı artabileceğinden bu seviye mevcut trade pozisyonları için stop loss olarak izlenebilir.

ABD tahvil faizleri %0,80 seviyesine doğru geri çekilirken, Türkiye'nin CDS risk priminde düşüş ile beraber eurobond piyasasında olumlu görünüm korunacaktır. TL tahvil piyasasında ise sert düşüşlerin ardından kar satışları gelebilir. Gösterge tahviilde %11 bileşik faiz seviyesi ve 10 yıllık tahvilde de %13 bileişik faiz seviyesi ilk planda destek olarak takip edilecektir.

EUR/USD paritesi 1,10 düzeyini hedefleyen bir yükseliş hareketi içinde, GBP/USD paritesinde ise 1,18 desteği ilk planda geçerli.

Gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında farklı performanslar sergilemekte, içeride dolar kuru açısından 6,37-6,50 bandını takip ediyoruz. Euro kurunda ise 7,00 seviyesi üzerinde 7,11 direnç olarak izlenecektir.

Petrol fiyatlarında kar satışları etkili olmakta, Brent petrol 27 dolar varil seviyesinde. Altın fiyatlarında da benzer durum geçerli, ons bazında 1595 ilk planda ara destek konumunda, 1611 direnci izlenecektir, gram TL bazında ise 330 desteği üzerinde 340 tarihi zirve olarak direnç konumunda.

BIST 100 Endeksi'nin teknik görünümü 88.000 desteği üzerinde olumlu. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakan26 Mart 2020 13:28

    döviz kıurlarını yönetenler var türk ekonomisi bitmiş durumda  faiz lobileri işbaşında dilerim korana virüs onlarada uğrar.amin diyelim  :(