E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGlobal piyasalar ABD seçim sonuçlarını bekliyor---

Global piyasalar ABD seçim sonuçlarını bekliyor

Global piyasalar ABD seçim sonuçlarını bekliyor
04 Kasım 2020 - 09:14 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafında hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bugün pozitif açılış yapması öngörülüyor

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 1,51 değer kazanarak günü 1.150 puandan tamamladı.
Toplam işlem hacmi 22,4 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 3,74 ve holding endeksi yüzde 0,77 değer kazandığı günde sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran bankacılık, en çok kaybettiren ise yüzde 3,83 ile KOBİ Sanayi olduğu görüldü.

Avrupa borsaları, ABD’deki başkanlık seçimine ilişkin beklentilerle haftanın ikinci işlem gününü yükselişle tamamladı.

Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 2,44, İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi ise yüzde 3,19, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 2,55 ve İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 2,33 değer kazandı.

ABD'de başkanlık seçimleri süreci gölgesinde endeksler haftanın ikinci işlem gününü yükselişle tamamladı.

Kapanışta Dow Jones endeksi, yüzde 2,05, S&P 500 endeksi yüzde 1,73 ve Nasdaq endeksi yüzde 1,85 değer kazanımı ile günü tamamladı.

Bugün, Yurtiçi piyasalarda sakin veri akışı takip edilecek. Global piyasalarda ise, ABD’de gerçekleşen 59.Başkanlık Seçimlerine dair ön sonuçların açıklanması bekleniliyor. Başkanlık seçimleri ile birlikte Senato ve Temsilciler Meclisi seçiminde sandalye dağılımı önemle izlenecek. Ayrıca, gün içerisinde açıklanacak global Hizmet PMI dataları takibimizde olmaya devam edecek.

Yeni işlem gününde, ABD’de gerçekleştirilen ön seçim sonuçları beklenirken, global piyasalarda artan risk iştahı ile birlikte Asya seansında ve küresel piyasalarda işlem gören endeks/endeks vadeli işlem sözleşmelerinde toparlanmaların devam ettiği izleniyor.

Manşette Öne Çıkanlar

• Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) 2020 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre %2,13, bir önceki yılın Aralık ayına göre %10,64, bir önceki yılın aynı ayına göre %11,89 ve on iki aylık ortalamalara göre %11,74 artış kaydedildi.
• Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) 2020 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre %3,55, bir önceki yılın Aralık ayına göre %17,48, bir önceki yılın aynı ayına göre %18,20 ve on iki aylık ortalamalara göre %9,11 artış görüldü.
• Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin Ekim ayı rakamlarına göre otomobil ve hafif ticari araç pazarı Ekim ayında 94 bin 733 adet ile yaklaşık 3 yılın en yüksek rakamına ulaştığı görüldü.
• IMF Başekonomisti Gita Gopinath, Financial Times için kaleme aldığı makalede, Kovid-19 pandemisinin ekonomik etkileriyle mücadele için yaklaşık 12 trilyon dolarlık mali destek sağlandığını, merkez bankalarının parasal genişleme, likidite enjeksiyonları ve varlık alımlarıyla finansal felaketi önlediğini vurguladı.(Kaynak: Bloomberght)
• Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı değerlendirmede; "Hızlı toparlanma sürecine giren ekonomimizin bu eğilimi 4. çeyrekte de sürdüreceğine, yılı pozitif büyümeyle tamamlayacağımıza inanıyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kovid-19 önlemleri çerçevesinde, "Paket servis hariç olmak üzere lokanta, restoran, kuaför, düğün salonu, yüzme havuzu, halı saha, tiyatro, sinema, konser salonu ve benzeri iş yerlerinde hizmetler saat 22.00'de sona erecektir." dedi.
• ABD Ticaret Bakanlığı, Eylül ayına ilişkin fabrika sipariş verilerine göre; Fabrika Siparişleri Eylül'de bir önceki aya göre yüzde 1,1 artarak 475 milyar dolara ulaştı.
• Çin’de açıklanan Caixin Hizmet PMI verisi Ekim ayında bir önceki aya göre iyileşme gösterdi ve 56,8 değerine yükseldi.
• Haftanın üçüncü işlem gününde, global piyasalarda işlem gören endekslerde yaşanan toparlanma birlikte risk iştahının seyrine bağlı olarak Borsa İstanbul’un bugün pozitif açılış yapmasını öngörüyoruz. (Açılış beklentisinde uygulanan metodolojide: 0-+2,0 puan aralığı yatay, +2,0-+4,0 puan aralığı hafif alıcılı, +4,0 puan üstü pozitif, 0--2,0 puan aralığı yatay, -2,0--4,0 puan hafif satıcılı ve -4,0 puan üstü negatif olarak değerlendirilmektedir)

Şirketlerin açıklanan 2020 yılı 9 aylık kar ve zararları

Frigo Pak Gıda ve Hub Girişim sorusu

Yabancıların en fazla sattığı hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)