E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGlobal Liman ile EBRD arasında pay alım sözleşmesi---

Global Liman ile EBRD arasında pay alım sözleşmesi

Global Liman ile EBRD arasında pay alım sözleşmesi
07 Mayıs 2015 - 08:48 borsagundem.com

Global Lİman'ın halka arzında EBRD'nin pay alımına ilişkin sözleşme imzalandı

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Global Liman'ın halka arzında şirketin halka arz edilen toplam paylarının yüzde 20'si oranında ve 60 milyon dolara kadar hisse alımı için sözleşme imzaladı.  EBRD ile imzalanan sözleşmeye göre bu pay alımı sonucunda Global Liman'ın Yönetim Kurulu'na bir bağımsız üye aday gösterecek.

Global Liman ile EBRD arasında imzalanan sözleşmenin detaylarına ilişkin olarak Global Yatırım Holding tarafından yapılan KAP açıklaması şöyle:

''23.04.2015 tarihli özel durum açıklamamız kapsamında; 
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (European Bank for Reconstruction and Development) ("EBRD") ile Şirketimiz ve bağlı ortaklığımız Global Liman İşletmeleri A.Ş. ("Global Liman") arasında EBRD'nin Global Liman'ın halka arzında pay almasına ilişkin bugün bir Çerçeve Sözleşme imzalanmıştır. Bu Çerçeve Sözleşme'ye göre EBRD, Global Liman'ın halka arz edilen toplam paylarının azami %20'sine kadar, azami 60.000.000,-USD bedel ile ve halka arz fiyatı üzerinden pay alacaktır. Bu pay alımı sonucunda EBRD, Global Liman'ın Yönetim Kurulu'na bir bağımsız üye aday gösterecektir. EBRD'nin Global Liman payları için ödeyeceği bedel özellikle EBRD'nin faaliyette bulunduğu ülkelerdeki limanların devralınmasının finansmanında kullanılacaktır. Bu Çerçeve Sözleşme uyarınca hayata geçirilecek bir Aksiyon Planı doğrultusunda Global Liman'ın kurumsal yönetim uygulamalarının, en iyi kurumsal yönetim uygulaması örneklerinden birisi olması da hedeflenmektedir.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 14,03
En Yüksek: 14,20
En Düşük: 13,83
Değişim -0,43 %
FK: 6,33
PD / DD: 1,99
İşlem Hacmi 144.161.212
Toplam Adet: 10.294.801
Ağırlıklı Ort.: 14,00
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • +07 Mayıs 2015 09:00

    bu yazılanların aynısını GLBMD yazıldı kek gibi gidip aldım 2 sene zarardan sattım şimdi hisse c gurubunda işlem görmedği gun var.çok iyi düşünüp öyle alın diğer gurup hisselerine bakın .pegyo bakın ne halde iyi düşünün...