E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGlobal anlamda küresel imalat verileri düştü---

Global anlamda küresel imalat verileri düştü

Global anlamda küresel imalat verileri düştü
02 Aralık 2014 - 08:45 borsagundem.com

İmalat faaliyetlerindeki artış küresel düzeyde yavaşladı

Sonuçları dün açıklanan bir ankete göre imalat faaliyetlerindeki artış hızı Asya, Avrupa ve Ameirka kıtasında Kasım ayında güç kaybetti. Fiyatlarda gidilen sert indirimler de talebi canlandırma açısından etkili olmadı.

Anketin sonuçlarına göre ekonomiyi canlandırmaya ve tehlikeli bir şekilde düşük seyreden enflaysonu canlandırma mücadelesi veren Avrupa Merkez Bankası yetkililerini endişeye sevkedecek şekilde imalat faaliyetleri bölgenin en büyük üç ekonomisi olan Almanya, Fransa ve İtalya'da geriledi.

Markit tarafından açıklanan kasım ayı nihai euro bölgesi imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi PMI Kasım ayında 50.1 değerini aldı. Bu seviye 2013 Haziran ayından bu yana görülen en düşük rakamı ifade etti. Bu oran sektörde daralma ve genişleme
arasındaki sınırı ifade eden 50 puanın zar zor üzerinde olabildi.

Pazartesi günü Asya'da Çin'den açıklanan PMI verileri içinde HSBC'nin ki 50.0 ve resmi PMI 50.3 seviyelerine geriledi. Çin'in yaşadığı sorunlar bölgenin geniş bir kesiminde hissedildi.
Güney Kore'de ihracat son üç ayın ilk düşşünü yaşadı. Ülkenin PMI endeksi ise daralma bölgesinde kalmaya devam etti. 

Endonezya'da ise PMI endeksi kayıtların  tutulaya başlandığı 2011 Nisan ayından bu yana en düşük seviyede oldu. Japonya'da ise ekonomi üçüncü çeyrekte resesyona girdi ve
satış vergilerinin artırılmasının etkileri beklenenden uzun ve şiddetli oldu.

Hindistan ise nadir parlak ülkelerden biri oldu ve PMI endeksi geçtiğimiz ay son 21 ayın en yüksek seviyesine yükseldi. 

ABD'de imalat sektörü kasım ayında Ocak ayından bu yana en düşük seviyesine geriledi. Ekim ayında nihai rakamlarla 55.9 olan endeks Kasım ayında yine nihai rakamlarla 54.8 seviyesine geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)