E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinGittiği her ülkede kriz çıkarıyor---

Gittiği her ülkede kriz çıkarıyor

Gittiği her ülkede kriz çıkarıyor
01 Şubat 2014 - 03:51 borsagundem.com

Brezilya doğumlu Lambros Mustakis önce Arjantin'e ardından da Yunanistan'a göç etti. Ancak hangi ülkeye gitse IMF onu takip ediyordu

Hürriyet gazetesinden Yorgo Kırbaki, Atina'dan ilginç bir yaşam hikayesini okuycularıyla paylaştı. Atina'da yaşayan kriz paratoneri Lambros Mustakis'in yaşam öyküsü. İşte o yazı;

Lambros Mustakis (52), birkaç hafta öncesine kadar ekonomik kriz yüzünden Yunanistan’ın başkenti Atina’da sokaklarda yatan binlerce evsizden biriydi.

Şehir merkezindeki Viktoria meydanı parkında yaşıyordu. Atina Belediyesi’nin yardımı sayesinde artık ücretini belediyenin ödediği bir otelde kalıyor ve evsiz Yunanların yayınladığı “Shedia” (Planlar) dergisini satarak birkaç euro kazanmaya çalışıyor. 
Mustakis’in ilginç bir öyküsü var.  Çalışmak için hangi ülkeye gitse bir süre sonra ekonomik kriz patlıyor ve o ülkede Uluslararası  Para Fonu (IMF) reçeteleri uygulanıyor. Sonuçta da Mustakis işsiz kalıyor.

IMF ONU İZLİYOR

Brezilya’da doğan Mustakis, 1985’de Arjantin’e giderek et üretimi sektöründe çalışmaya başladı. Ancak bu ülkede ekonomik kriz patlayıp IMF’nin dikte ettirdiği tedbirler uygulanınca çalıştığı işyeri kapandı ve Brezilya’ya dönmek zorunda kaldı. Brezilya’da AVM inşaatında uzman bir firmada iş buldu. Ancak, Brezilya ekonomisindeki kriz yüzünden yine işsiz kaldı.   Yunanistan’daki akrabalarının daveti üzerine 2000 yılında Atina’ya gelen Mustakis 5 yabancı dil bildiğinden bir otelde iş buldu. Ancak Yunanistan’daki ekonomik  kriz ve IMF reçeteleri yüzünden çalıştığı otelin sahibi işine son verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)