E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiGezi zengini kaçamadı---

Gezi zengini kaçamadı

Gezi zengini kaçamadı
08 Ağustos 2013 - 08:25 borsagundem.com

Gezi olayları sırasında borsada manipülasyon yaparak ceplerini dolduranlarla ilgili inceleme başlatıldı...

Gezi Parkı protestolarını fırsat bilip piyasayı dalgalandırarak ceplerini dolduran yerli-yabancı manipülatörler, tek tek ortaya çıkartılacak. Borsadaki para çıkışlarını mercek altına alan Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK), aracı kurumlardan istediği bilgiler gelmeye başladı. Gelen her bir ihbar ve şikayeti dikkate alan SPK, internet sitelerine yapılan yorumları dahi incelemeye aldı.
ÖZEL BİRİM KURULDU
SPK'nın çalışması dışında, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu da (BDDK) aynı dönemde gelen şikayetleri inceliyor. Ortaya çıkacak şikayetler ve geçmiş döneme yönelik artış oranına göre hukuk dışı bir durum olup olmadığına bakılıyor. İlgili bankalardan da bilgi talep edilecek. SPK da, inceleme süreci konusunda bankacılık sektöründen bilgi istedi. Gezi olayları için SPK'da özel bir birim kuruldu. SPK yetkilileri, "Çok kapsamlı bir inceleme yapılıyor. İçinde yabancılar da var" dedi. ;
YATIRIMCI KORKUTULDU
Gezi Parkı olaylarında sermaye hareketlerine yönelik ilk tespitlere dikkat çeken yetkililer, şöyle konuştu: "Olayların en yoğun olduğu dönemde piyasa oyuncuları üzerinde bazı dezenformasyon çabaları yapıldığı görülüyor. Türkiye'deki gelişmeleri yabancı yatırımcıya yanlış aktarma yönündeki girişimlere yönelik delillere bakılıyor."
MİLYON DOLARLAR HESAPLARA YATTI
Gezi Parkı olaylarının ardından harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ilk incelemelerinde eylemle ilgili ilginç detaylar ortaya çıktı. Eylemleri organize eden kişilerin hesaplarına yurt dışından milyonlarca dolarlık para girişi yapıldığı anlaşıldı. Mali polis, öncelikli olarak şüpheli bazı kişilerin hesap hareketlerini incelemeye aldı. Bu tarihlerde 15 kişinin hesaplarına farklı tutarlarda para yatırıldığı saptandı. İlk araştırmalarda, aktarılan paraların üçüncü bir ülke üzerinden gönderildiği tespit edildi. (Hazal Ateş/Sabah)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş08 Ağustos 2013 23:14

    Komedide son perde,Bakan Şimşek Türkiye piyasalarına,VOBu,VARANTı,FOREKSi sokarak yada İstanbulu finans merkezi yapacağım hayali ile bunlara göz yumarak zaten bu işlerin bu hale gelmesinin sebebi kendisidir.Yabancı godomanlar vobta ve varantta para kazanmak için bisti şişirdikçe şişirde ve beklenen sonuç oldu.İşi bilen herkeze sormak isterim, sizce hisseler bu fiatı hakediyormu.Hisseleri inceliyorsun defter değerinin altında olan (batıklar hariç) hisse nerde ise yok.Hisselerin yıllık temettü getirisine bakıyorsun, %1-%3 arası.Eee 6 aylık bono faizi şu için %7 .Ben niye hisse alayımki bu durumda.Devlet okuyucu yorumlarını inceleyip gezi olaylarının ekonomiye etkisini falan-filan,güldürmeyin adamı.Gidin godomanların varantlarını inceleyin ,birşey varsa orada var(muhakkak).Ama birşey bulursanız işlem yapmaya ,cesaretiniz varmı acaba? Ha herşeye rağmen doların 1,53 direncini kırdıktan sonraki,dolar,bono getirisinide bir kıyaslayın, gerçekleri göreceksiniz.Altta biri kedidir o kedi demiş,bencede kedidir fazla kafaya takmamak gerek...

  • Hasan08 Ağustos 2013 23:10

    Acıga satışı artık Durdurun Ey bist yönetimi, işin yarısı çözülür. Açığa satış yapanlar küçük yatırımcı değil maniplasyon yapanlar. Açığa satış yapan vob'da yapsın. Bakın işler nasıl iyileşmeye başlayacak...

  • Kk08 Ağustos 2013 16:59

    Kedidir o kediii birşey olmaz rahat olun

  • goygoy08 Ağustos 2013 16:03

    başbakan kinini kontrol edemedi daha kontrollü olsaydı hem olaylar o kadar büyümez hemde borsa bu kadar düşmezdi.spk buradan başlasın bence.

  • suat tosun08 Ağustos 2013 13:52

    o denemde borsa sert duserken nasil oluyorda bazilari cebini dolduruyor.olsa olsa zarar etmis olur.

  • ky08 Ağustos 2013 12:25

    ky'yı batıran firmalarıda kontrol etseniz.

  • hacı08 Ağustos 2013 11:19

    gokhan sen nereden bileceksin, bilsen borsadan zengin olurdun, kendinizi bir şey zannetmeyin, bir şey değilsiniz çünki

  • hacı08 Ağustos 2013 11:18

    spk riyakarlık etme, her şeyi bilirde kimseye dokunmazsın peki gezi olunca ne değişti? Erdoğan emri verdi tabii, siz de araştırmaya başladınız. hak-hukuk için, Allah için yapmadığını Erdoğan emir verdi diye yapan onurdan nasıl bahsedebilir?

  • gokhan08 Ağustos 2013 10:03

    Erdogan inatlasarak borsayi dusurdu diyenler gorur. Kimler oyun oynadi. Gerci biliyoruz ama belgeli olur.

  • klgyozede08 Ağustos 2013 08:55

    Allahını seven birde klgyo yu incelesin