E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGerilim tırmanıyor!---

Gerilim tırmanıyor!

Gerilim tırmanıyor!
19 Şubat 2021 - 20:58 borsagundem.com

ABD Başkanı Joe Biden'ın, Rusya ve Çin'le ilgili vereceği sert mesajlar ortaya çıktı. Biden'ın mesajlarına göre, ABD'nin tutumunun bu iki ülkeye karşı sertleşeceği öngörülüyor.

20 Ocak'ta seçildiğinde, eski başkan Donald Trump'ın politikalarını ters yüz ederek yeni bir sayfa açan Başkan Joe Biden'ın Rusya ve Çinle ilgili vereceği mesajlar ortaya çıktı. Çin'in çok büyük bir tehdit olduğunu düşünen ABD yönetimi ve Biden, Rusya ile ilgili de pozisyonunu yavaş yavaş belli ediyor. "O devir artık kapandı" diyecek olan Biden, ABD'nin tutumunun sertleşeceğinin sinyallerini verdi...

Yetkilinin verdiği bilgilere göre, Biden, sözlerini Rusya ve Çin dışında üç alana odaklayacak: Bu alanlar koronavirüs salgını, salgının dünya çapındaki ekonomik etkileri ve iklim krizi.

Ancak Avrupa'ya yaptığı sanal ziyaret birkaç vaat içerecek: küresel koronavirüs aşılama çabaları için 4 milyar dolarlık bir destek sözü, Amerika Birleşik Devletleri'nin Paris iklim anlaşmasına yeniden girişi ve hem ABD'yi, hem küresel ekonomiyi destekleyecek 1,9 trilyon dolarlık Kovid-19 yardım tedbiri.
Bu arada, Biden'ın sürdürdüğü bir Trump politikası da var: Çin'e olan güvensizlik.

Pekin, İngiltere, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri'nden oluşan G7'nin bir parçası değil, ancak Biden, Çin'in küresel rekabeti tehdit eden "ekonomik olarak art niyetli" uygulamaları hakkında endişelerini dile getirecek.

Yetkili, "Yüzleşme aramadığını, yeni bir Soğuk Savaş aramadığını, ancak sert bir rekabet beklediğini ve bunu memnuniyetle karşıladığını konuşmasında netleştirecek" dedi.ABD Başkanı konuşmasında, küresel iklim kriziyle mücadele için sert tedbirler alınmasını da teşvik edecek. ABD, Trump'ın ülkeyi anlaşmadan çıkarmasının ardından Cuma günü Paris İklim Anlaşması'na resmen yeniden girdi.ABD-ÇİN GERGİNLİĞİ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)