E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGeri çekilmeler yaşansa da tepki yükselişi devam edebilir---

Geri çekilmeler yaşansa da tepki yükselişi devam edebilir

Geri çekilmeler yaşansa da tepki yükselişi devam edebilir
16 Nisan 2021 - 09:24 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne hafif yükselişle başlaması bekleniyor

Güne sınırlı pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi bankacılık hisseleri öncülüğünde gün içinde tepki yükselişini devam ettirse de TCMB faiz kararı sonrası gelen satışlarla kazançlarını geri vererek günü %0,10 düşüşle 1.407,76’dan tamamladı. Bankacılık endeksi %2,36 yükselişle pozitif ayrışmasını ikinci günde de devam ettirdi. Yurtdışı majör borsalar günü yükselişle kapatırken, ABD borsaları yeni zirve seviyeler test etti. Global risk alma iştahı güçlenmeye devam ederken, ABD tahvil faizlerinin gerilesini sürdürmesi, risk alma iştahını destekliyor.

TCMB başkan değişikliği sonrası ilk toplantıda faizleri % 9,00 seviyesinde sabit tutarak sıkışı duruşunu devam ettirdi. Ancak, PPK metninden gerekirse ek ilave sıkılaştırma yapılır ifadesinin çıkarılması, faiz artırım sürecinin tamamlandığı ve uygun koşullar oluşması durumunda sonraki adımının faiz indirimi olacağının işareti olarak algılanmıştır. TCMB faiz kararı sonrası kurlarda ve tahvil faizlerinde sınırlı yükseliş eğilimi oluşurken, BIST’te ise kar satışları yaşandı. Ancak, EM para birimleri ABD tahvil faizlerindeki düşüşün de desteğiyle günü genel olarak değer kazancıyla kapatırken, TL de günü sınırlı değer kazancıyla tamamladı. CDS’ler 413 seviyelerine gerilerken, halen yüksek seviyede olsa da TL varlıklara yönelik risk algısının kademli olarak zayıflamaya devam ettiğine işaret ediyor.

Jeopolitik risklerin zayıflaması ve global risk alma iştahındaki güçlü seyrin desteğiyle BIST’te geri çekilmeler olsa da tepki yükselişinin devamı beklenmektedir. Kurlar ve tahvil faizlerindeki gerilemenin devamı durumunda bankacılık endeksindeki tepki yükselişinin güç kazanması beklenmektedir.

TCMB verileri BIST’te yabancı satışlarının momentum kaybettiğine işaret ederken yabancıların hisse bazında BIST’te sınırlı da olsa alım yapması tepki yükselişi sürecini destekleyecektir. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadelileri yataya yakın seyrederken, Asya borsalarında genel olarak pozitif eğilim var. Endeksin güne hafif yükselişle başlaması ve gün içinde geri çekilmeler yaşansa da tepki yükselişi sürecinin devam etmesi beklenmektedir.

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisse senetleri

Günün önemli şirket haberleri 16/04/2021

Marshall ve Akçansa sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)