E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarGemini Trust ve DCG'ye ABD'de dolandırıcılık davası---

Gemini Trust ve DCG'ye ABD'de dolandırıcılık davası

Gemini Trust ve DCG'ye ABD'de dolandırıcılık davası
19 Ekim 2023 - 15:54 borsagundem.com

New York Baş Savcısı, kripto kredi programının risklerini yatırımcılara açıklamamakla ve müşterileri 1,1 milyar dolar dolandırdıkları iddiasıyla Gemini Trust ve DCG'ye dava açtı

Gemini Trust Co. ve Barry Silbert'in Digital Currency Group'a New York Başsavcısı Letitia James tarafından müşterileri 1,1 milyar dolar dolandırdıkları iddiasıyla dava açıldı.

Başsavcı Letitia James, kripto borsası işleten Gemini ve DCG'nin Genesis Global Capital birimini, 2021 yılında başlattıkları bir kripto kredi programının risklerini yatırımcılara açıklamamakla suçluyor.

Eyaletin iddiasına göre, Tyler Winklevoss ve Cameron Winklevoss tarafından kurulan Gemini, Genesis ile olan girişiminde müşterilere kredilerin ne kadar riskli olduğu konusunda yalan söyledi ve bir noktada üçüncü taraf kredilerinin neredeyse %60'ının Bankman-Fried'in kripto ticaret firması Alameda Research'e verildiğini açıklamadı. Davada Genesis ve DCG, artan kayıpları gizlemeye çalışmakla suçlandı.

New York'un iddiaları, Ocak ayında SEC'iun Gemini Earn olarak bilinen başarısız kripto borç veren ortak girişimi nedeniyle Genesis ve Gemini'ye dava açmasının ardından geldi. Bu arada, üç firma da sektördeki sıkıntıların ardından birbirlerine dava açmaya başladı. Ocak ayında iflas başvurusunda bulunan Genesis, daha sonra ödenmemiş kredilerdeki yaklaşık 620 milyon doları geri almak için ana DCG'ye dava açtı. Gemini de DCG'nin yanı sıra Silbert'e dava açarak Gemini Earn ile ilgili "dolandırıcılık ve aldatma" iddialarından kaynaklanan "zarar ve ziyanlarını" geri almak istedi.

FTX’in kripto varlıklarını satma talebi onaylandı

 

Kriptoda volatilite FTX yüzünden mi artıyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)