E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGelişmeler yukarı yönlü hareketi destekliyor ---

Gelişmeler yukarı yönlü hareketi destekliyor

Gelişmeler yukarı yönlü hareketi destekliyor
08 Ocak 2021 - 09:30 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

ABD'de yaşanan gelişmeler son günlerde gündemin ilk sıralarında yer alırken, Demokratların Senato ve Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu sağlamaları daha fazla mali teşvik beklentilerini artırırdı. Aşı kaynaklı iyimserlik ve teşvik beklentileri küresel risk iştahını desteklerken, vaka sayılarında süregelen artış ve sıkılaşan tedbirler risk oluşturmaya devam ediyor. ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisi piyasaların takibinde olacak.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
13:00 Euro Bölgesi - İşsizlik Oranı Önem: Yüksek
16:30 ABD - Tarım Dışı İstihdam Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Aşı kaynaklı iyimserliğe ek olarak ek mali teşvik paketine ilişkin güç kazanan beklentileri dün küresel hisse piyasalarını destekledi. Son günlerde pozitif bir seyir izleyen BIST-100 Endeksi dün de yukarı yönlü seyrini sürdürerek günü %1,12'lik yükselişle 1.522,24 puandan tamamladı. ABD borsaları güçlü gelen ISM hizmet PMI rakamlarının katkısıyla günü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında Çin borsaları haricinde güçlü yükselişler hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,34 -
7,35 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,33'lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 Endeksi son haftalarda alışık olduğumuz gün içi ve kapanış bazlı zirve yenileme serisini dün de devam ettirdi. Yurtdışı piyasalardaki olumlu hava ve TL'deki değerlenme borsada da yukarı yönlü hareketi destekler nitelikte. Endekste kısa vadede ilk destek noktamız 1.500-1.510 aralığına çıkmış durumda. Gün içi işlemlerde burası referans olarak takip edilebilir. Buranın altında orta vade için bugün 1.467 civarında bulunan son 2 aylık dönemde izlediğimiz yükselen trend desteği önemli olacak. Önceki günlerde de bahsettiğimiz üzere bu trende kadar olacak geri çekilmeler sınırlı düzeltmeler olarak izlenebilir. 1.500 üzerindeki kapanışların devam etmesi durumunda son yükselen kanalın üst bandının bulunduğu 1.600 civarı gündemde olmaya devam edecektir.

Fiyatlamalarda trend değişimi yok

Borsa ve dolarda kritik seviyeler!

Koza Altın ve Adel Kalemcilik sorusu

Yabancılar son dönemde ne aldı, ne sattı?

Günün önemli şirket haberleri 08/01/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)