E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGelişen ülke piyasalarında fırsat---

Gelişen ülke piyasalarında fırsat

Gelişen ülke piyasalarında fırsat
01 Aralık 2014 - 08:50 borsagundem.com

ECB'den ve Draghi'den ekonomiyi desteklemeye dair adımların devamı beklenmeye devam edecek

Turkish Yatırım tarafından hazırlanan günlük bülten:
  
"DÜŞEN PETROL VS. GÜÇLENEN DOLAR   
Geride bıraktığımız haftanın son işlem gününe %0,2 primle başlayan BIST100’de 87.000 seviyesi üzerine dek bir yükselişin ardından kapanışa doğru kazançların bir kısmı tekrar iade edildi ve kapanış %1,75 primle 86.168 puandan oldu. Cuma BIST kapanışında 2,2150’li seviyelerde olan DolarTL bu sabah 2,2240 seviyelerinde. ABD vadelilerde de %0,3-0,4 civarı eksiler söz konusu. 70 dolar seviyesinin de altını deneyen brent petrole rağmen DolarTL’de yükseliş eğiliminin sürmesi halinde BIST güne satıcılı bir seyirle başlayabilir. Geri çekilmelerde 85,400/85,000 ve 84,200 seviyelerini destek olarak izlemeye devam edeceğiz. 83,500 ise ana destek. 86,500 ve 87,000 ise ilk dirençler..
   
Hafta boyunca ABD'den gelen verilerin verdiği karışık sinyaller küresel piyasaların genelinde şimdilik FED endişelerinin göz ardı edilmesine imkan sağlarken bir yandan da Asya'dan teşvik hamleleri devam ediyor. Ayrıca Euro bölgesinde son enflasyon rakamları da gösteriyor ki ECB'den ve Draghi'den ekonomiyi desteklemeye dair adımların devamı beklenmeye devam edecek. Bu konjonktür de risk iştahını destekleyerek EM'ler için fırsat yaratıyor..
   
EM'ler için fırsat olan bir ortamda hem TCMB'nin faizleri değiştirmemesi hem de düşen petrol fiyatları ile enflasyonda düşüş beklentisi, düşen enflasyonla 2015'te faiz indirimlerinin başlayabileceği beklentisi ve düşen petrolün cari açıkta iyileşmeyi destekleyeceği beklentisi ile Borsa İstanbul Kasım ayında %8'e yakın bir değer kazancı kaydetti. Bu şekilde dünya genelinde aylık en iyi performansı gösteren 3. gösterge endeks olmuş oldu. Rüzgarı arkasına alan endeksin geldiği noktalarda kar satışları görülmesi normal olmakla beraber iyimser havanın devam etmemesi için de mevcut ortamda bir neden yok gibi görünüyor.
   
Yabancı girişinin devamı ile faiz ve kur gerilerken hem risk iştahı bakımından bu haftaki ABD verileri ve ECB toplantısının hem de yurt içinde hikayeyi yaratan etmenlerin yarattığı algının korunması bakımından enflasyon verisini oldukça önemli buluyoruz. Bugün yurt içinde, Avrupa'da ve ABD'de imalat PMI verileri izlenecek. Ayrıca içeride İstanbul enflasyonunu izleyeceğiz ki manşet TÜFE bakımından öncü kabul edebileceğimiz bu veri önemli bir sinyal olacak ve enflasyonda gevşeme sinyalleri iyimserliğe olumlu etki edebilecektir. Ayrıca bir gündem de bugün Rusya Devlet Başkanı Putin’in Türkiye ziyareti ve görüşülecek başta enerji olmak üzere çeşitli ticari konular olacak.
   
Haftanın devamında ise Çarşamba günü Türkiye Kasım TÜFE, Euro bölgesi hizmet PMI ve perakende satışlar, ABD ADP özel sektör istihdamı, birim işgücü maliyeti ve Bej Kitap Raporu açıklanacak. Perşembe günü büyük gün  ECB toplantısı ve kararın ardından Draghi'nin basın toplantısı var, verilecek mesajlar oldukça önemli, EURUSD üzerinde hareketliliği artıracaktır, ek teşviklere dair somut sinyaller borsalar için destekleyici olabilir. Cuma günü küresel piyasalarda haftayı ise Euro bölgesinde 3.çeyrek final büyüme rakamı ve ABD'de tarım dışı istihdam ile kapatacağız. Yurt içi piyasalarda ise 5 Aralık Cuma günü Moody's'in kredi notu değerlendirmesi bekleniyor. S&P'nin değerlendirmesinin sorunsuz atlatılması sonrası Moody's'in vereceği mesajların daha önemli olmasını bekliyoruz zira S&P değil ama Fitch'in yanı sıra Moody's Türkiye'yi yatırım yapılabilir kredi notu kategorisinde değerlendiriyor..''
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)