E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen ülke borsalarında kayıplar sürüyor---

Gelişen ülke borsalarında kayıplar sürüyor

Gelişen ülke borsalarında kayıplar sürüyor
20 Mayıs 2016 - 09:54 borsagundem.com

Gelişmekte olan ülke borsaları Fed'den gelecek ay faiz artırımı beklentileriyle Ağustos'tan bu yana en uzun süreli haftalık düşüşe ilerledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi beşinci haftada da gerilerken gelişen ülke para birimleri üçüncü haftada da düştü. Fed'in önceki toplantısında çoğu üyenin Haziran'da faiz artışının uygun olduğunu belirtmesi düşüşte etkili oldu.

Baring Asset Management'ta yönetici olan Khiem Do piyasadaki satışın çok sert olmadığını, faiz artış beklentilerinin ekonominin gücüyle dengelendiğini, bu durumun da çoğu gelişen piyasa için olumlu olduğunu kaydetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bugün %0.6 yükseldi. Yükselişe rağmen endeks haftalık bazda %1.2 düştü. Endeks Nisan'da test ettiği zirve seviyeden yaklaşık %8 düşük seyrediyor.

Jakarta Bileşik Endeksi, Tayland'da SET Endeksi ve Güney Kore'de Kospi Endeksi sırasıyla %1.1, %1 ve %0.9 düşerek bu hafta en kötü performansı gösterdi.

Şimdi gözler yeni kabinede

MSCI Gelişen Piyasalar Para Birimleri Endeksi %0.3 yükseldi ve haftalık kaybını %1'e indirdi.

Güney Afrika randı %2.5 düşerken Kolombiya para birimi peso %2.1, Rus rublesi %2, Endonezya rupi'si ise %1.9 oranında değer yitirdi ve Eylül'den beri en kötü 5 günlük performansı kaydetti.

ABN Amro Bank'ta kur stratejisti olan Roy Teo "Fed fon vadelileri Haziran'da faiz artışını hafife alıyor. Eğer faiz artırımı olursa dolar güçlenecek, gelişen ülke paraları ise düşecek. Rupi en kırılgan Asya para birimi olurken Hindistan rupi'si ise daha stabil kalabilir" yorumunu yaptı.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 20.05.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 20.05.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)