E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıŞimdi gözler yeni kabinede---

Şimdi gözler yeni kabinede

Şimdi gözler yeni kabinede
20 Mayıs 2016 - 09:48 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda Binali Yıldırım'ın seçilmesinin ardından oluşacak yeni kabineyi ve piyasadaki gelişmeleri değerlendirdi.

Beklentilere paralel Ak Parti’nin yeni başkan adayı ulaştırma bakanı Binali Yıldırım oldu. Piyasalar için en büyük merak konusu olan yeni kabinenin haftaya Çarşamba günü açıklanması bekleniyor. Yeni kabinede ekonomiden sorumlu Mehmet Şimşek’in kalması durumunda piyasalarda kısa vadeli bir rahatlamanın yaşanabileceğini düşünüyoruz. BIST’de yaklaşık %3-4’lük bir toparlanma, faiz oranlarında da 30-40 baz puanlık bir düşüş görülebilir. Yeni kabinede ekonomi yönetiminde değişiklik olması durumunda ise, bu ihtimal kısmen satın alınmış olsa da, ilk tepki olumsuz olabilir. Sonrasında, uygulanan politikalarda değişiklik olup olmadığına bakılacak. Özellikle, bütçe disiplininde gevşeme, büyüme odaklı hızlı faiz indirimleri ve bunun TL üzerinde yaratacağı baskı yatırımcıların temel endişe kaynakları.

Bu arada Çarşamba akşamı FED tutanaklarının açıklanması ve dün FED yetkilileri tarafından yapılan açıklamalar Haziran ve Temmuz ayında olası faiz artışı ihtimallerinde artışa sebep oldu. Şöyle ki açıklama öncesi fiyatlamaların %28 olasılık verdiği Temmuz ayı faiz artışı, veri sonrası %48’e yükseldi, Eylül ayında artış ihtimali ise %47’den %58’e yükseldi. Yurtdışı konjonktürün desteklemediği durumlarda TL varlıkların iç dinamiklerde bozulmaya karşı daha hassas hale geldiğini akılda tutmakta fayda var. Bugün TBMM’de dokunulmazlıklar ile ilgili anayasa değişikliklerin oylamasında ikinci tur yapılacak. İlk turdakine benzer bir sonuç çıkması durumunda en erken Ağustos ayı ortasında bir referanduma gidilmesi gündeme gelecek. Yapılması olası referanduma partili cumhurbaşkanlığı ile ilgili maddelerin de eklenebileceği yönünde yorumlar var. Bu durumda yaz ayalarında da politik gündem yoğun olacak. Bugün BIST’de GÖÜ endekslerinin dünkü ve bu sabahki hareketine bakarak açılışta yaklaşık %0.5 oranında bir düşüş bekliyoruz.

İş Yatırım

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 20.05.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 20.05.2016

 

Piyasalarda Fed tutanakları etkili oldu

 

Yeni hükümet dolar kurunu nasıl etkiler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Osman Şakir Tanrıkulu22 Mayıs 2016 21:06

    Asıl Babacan seçilirse piyasa uçar tecrübeli , başarılı geleceği planlayan , tahminleri genellikle tutan bir ekonomist tabiki dürüstlük hepsinden önce gelir.

  • KIRIMLI20 Mayıs 2016 13:08

    Yaptığım işi çok sevmekle birlikte bazen saygım yok seviyesine iniyor.Mehmet Şimşek ekonomiden sorumlu olmazsa piyasa düşebilirmiş yoruma bak..Yav Sayın Şimşek M.Linch te çalışırken tv ye çıkardı öööfff gene ne dediği anlaşılmayacak sıkıpara politikası sımsıkı filan deyip eveleyip geveleyecek der çevirirdik kanalı.Şimdi seçilmezse piyasa düşecek öylemi ,sanırsın bahsedilen ülke Türkiye değilde Faroe adaları,nüfus 75 milyon arkadaş bu nasıl bir yorumdur ya,başka okumuş adammı yok kadınmı yok…