E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar tırmanıyor---

Gelişen piyasalar tırmanıyor

Gelişen piyasalar tırmanıyor
30 Mayıs 2014 - 12:02 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri bugün gerilemesine rağmen, 2009'dan bu yana en uzun aylık kazanç periyodunu tamamlamaya hazırlanıyor

Gelişen piyasa hisseleri, Çin'de ekonomik teşvikler, Hindistan'da yeni hükümet ve Ukrayna'da azalan tansiyon ile, yabancı yatırımcıların ilgisinin artması üzerine 2009'dan bu yana en uzun aylık kazanç periyodunu tamamlamaya hazırlanıyor. 

Rusya ve Ukrayna hisseleri Mayıs'ta yüzde 10'un üzerinde artış gösterdi. Hindistan'da S&P BSE Sensex, Narendra Modi'nin başbakan olarak seçilmesi ile, Asya'da en dik artışı kaydetti. Hang Seng China Enterprises Endeksi, Çin'in yavaşlamayı dindirmek için ek teşvik adımları atacağı söylentileri ile altı ayın en büyük yükselişini kaydetti. Tayland bahtı, ülkede politik belirsizliklerin askeri darbe ile sonuçlanması üzerine, bu yılın en büyük düşüşüne hazırlanıyor. 

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.4 gerileyerek Londra saati ile 09:10'da 1,034.81 puan oldu ve Mayıs ayı kazancını yüzde 4'e azalttı. Buna rağmen endeks, Ekim ayından bu yana en dik aylık yükselişe ve üst üste dördüncü aylık kazanca ilerliyor. Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, en aktif gelişen piyasalar ETF'si, Nisan-Mayıs aylarında 4.8 milyar dolarlık net giriş yaşadı. 

28 Mayıs'ta zirve rekoruna ulaşan teknoloji hisseleri endeksi, bugün yüzde 0.8 geriledi. Endeks Mayıs'ta yüzde 6 ralli yaparken, MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'ndeki 10 grup arasında en dik artışı kaydetti. 

Hong Kong'ta bulunan JPMorgan Asset Management Asya piyasası stratejisti Tai Hui, "Hisseler açısından hala iyimseriz. Çin'de istikrarın oluşmaya başladığını görüyoruz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)