E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarGelişen piyasalar endeksi yükseldi---

Gelişen piyasalar endeksi yükseldi

Gelişen piyasalar endeksi yükseldi
01 Temmuz 2013 - 12:02 borsagundem.com

Filipin borsasının 2008'den bu yana en büyük 4 günlük rallisini yapmasıyla gelişen piyasa hisselerinin çoğu değerlendi

Gelişen piyasalar endeksi, Filipin hisselerinin 2008'den bu yana en byüük 4 günlük rallilerini genişletmesiyle yükseldi. Teknoloji şirketleri ve ham madde üreticileri göstergeleri düştü.
Robinson Land Corp., konut satışlarının arttığını söylemesinin ardından 1 haftanın en büyük sıçramasını yaptı. Celltrion Inc., şirketin artrit terapisini satmak için Avrupa'nın desteğini kazanması sonrasında Aralık 2008'den bu yana en büyük sıçramasını yaptı. HTC Corp., Commercial Times'ın satışların Haziran'da düşmüş olabileceğini söylemesi üzerine yüzde 3.4 düştü.
Değer kaybeden 170 hisseye karşılık 199 hissenin değerlendiği MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi 940.40 puanda seyretti. Filipinli emeklilik fonu Social Security System bugün ülkenin hisselerindeki yatırımlarını artırabileceklerini söyledi. Çin'de bugün açıklanan resmi veriler imalatın 4 ayın en zayıf büyümesini kaydettiğini gösterirken, HSBC Çin İmalat Endeksi de 48.2 puan ile Eylül'den beri en düşüğüne işaret etti.
Çin'in yavaşlamaya girdiği sinyallerinin artık çok net bir hâl aldığını, bunun da yılın geri kalanında etkili olacağını söyleyen PT MNC Asset Management'ın fon yöneticilerinden Akbar Syarief, Fed'in tahvil alımlarını gerçekten azaltıp azaltmayacağına yönelik şüpheler yatırımcıları yeniden gelişen piyasalara yönlendirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)