E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar endeksi yükseldi---

Gelişen piyasalar endeksi yükseldi

Gelişen piyasalar endeksi yükseldi
24 Aralık 2013 - 09:58 borsagundem.com

Çin Merkez Bankası'nın nakit darlığını gidermek için harekete geçmesinin ardından gelişen piyasalar endeksi 2 haftanın zirvesine tırmandı

Çin borsasının, Çin Merkez Bankası'nın nakit sıkışıklığını gidermek için devreye girmesinin ardından yükselmesiyle gelişen piyasalar endeksi 2 haftanın en yükseğine çıktı.

Çin'in 4 büyük bankası, China Construction Bank Corp.'un öncülüğünde en az yüzde 1.3 primlendi. Hang Seng China Enterprises Endeksi, Hong KOng borsalarının 2 günlük tatile girmesinin öncesinde yüzde 1.8 sıçradı. Acer Inc., yeni CEO'sunu açıklamasının ardından Taipei'de 3 ayın en büyük sıçramasını yaptı. Tayland bahtı, küresel yatırımcıların, siyasi huzursuzluğun devam edeceği endişesiyle ülkenin hisselerini satması üzerine zayıfladı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.2 kazançla 995.11 puana çıkarak 11 Aralık'tan bu yana en yüksek kapanışına hazırlanıyor. Çin Merkez Bankası'nın nakit sıkışıklığını gidermek için 3 haftadır ilk kez açık piyasa operasyonları kanalıyla fon enjekte etmesinin ardından Çin'de para piyasası oranı Şubat 2011'den bu yana en sert düşüşünü yaptı. Asya borsalarındaki kazançlarda, ABD'de tüketici harcamalarının 5 ayın en güçlü artışını kaydetmesi de etkili oldu.

Hong Kong'taki First Shanghai Securities Ltd.'ın stratejistlerinden Linus Yip, "Çin'deki A tipi hisselerin kaydadeğer düşüş kaydetmiş olmasından ötürü geri sıçrama mantıklı" dedi.

Gelişen piyasalar endeksindeki 10 sektör grubunun 9'u yükselirken, kazançlara sanayi ve finansal hisseler öncülük etti. China Construction Bank, Hong Kong borsasında 1 ayın en büyük sıçramasını yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)