E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar endeksi geriledi---

Gelişen piyasalar endeksi geriledi

Gelişen piyasalar endeksi geriledi
03 Ocak 2014 - 10:11 borsagundem.com

Çin'de hizmet sektörleri verisinin endişeye neden olması üzerine gelişen piyasalar endeksi 7 haftanın en düşüğüne geriledi

Gelişen piyasalar endeksi, Çin'de hizmet sektörleri verisinin, dünyanın en büyük 2. ekonomisinin yavaşladığı endişelelerini artırmasının ardından 7 haftanın en düşüğüne geriledi, para birimleri de zayıfladı.

Industrial&Commercial Bank of CHina Ltd., Hong Kong'taki Hang Seng China Enterprises Endkesi'ndeki yüzde 2.7'lik düşüşe öncülü etti. Hyundai Mipo Docktard Co., daha düşük sipariş tahmininin ardından Seul'da Ekim'den bu yana en büyük değer kaybını kaydetti. Endonezya rupisi, Güney Kore wonu ve Filipin pezosu, dolar karşısında en az yüzde 0.4 zayıfladı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.9 kayıpla Hong saati ile 13:44 itibariyle 981.50 puandan 13 Kasım'dan bu  yana en düşük düzeyine işaret etti. Endeks bu haftayı yüzde 1.6 aşağıda kapayarak 8 Kasım'dan bu yana en kötü haftasını kaydetmeye hazırlanıyor. Çin'de resmi ve HSBC imalat PMI verilerinin düşüş göstermesinin ardından bugün açıklanan imalat dışı PMI verisi de Aralık'ta 4 ayın en düşüğüne geriledi. Fed Başkanı Ben S. Bernanke bugün ilerleyen saatlerde Philadelphia'daki ekonomi konferansında konuşacak.

BDO Unibank Inc.'n Manila'daki baş piyasa stratejisti Jonathan Ravelas, bu zayıflığın, yatırımcıları, küresel ekonomik toparlanmada güçlenme sinyalleri beklerken kenarlarda beklenmeye itebileceğini söyledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi geçtiğimiz yıl yüzde 5 düştü ve 12 aylık tahmini kazançlarının 10.3 katından değerleniyor. MSCI Dünya Endeksi ise 2013'te yüzde 24 yükseldi ve 14.7 katından fiyatlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Aaa31 Ocak 2017 00:42

    Bakıyorum herkes bişey yazmış. Bende bu işadamı diye geçinen soyguncuların fabrikasında çalışmış biri olarak konuşayım. (Sis iplik) önce Sayılgan holding olan holdingin ismini kervansaray olarak değiştirip. Borsaya girdi. Sayılgan holding e bağlı olan sis iplik a.s. ayrı bir şirket olarak ayırdı. Daha sonrada kervansaray holding ile birleşme sağladı. Ertan Sayılgan denilen bu herif kendi ağzıyla Ankara'da işlerini yoluna sokan müsteşarlar olduğunu dile getirmiştir. Bu adam ben dahil olmak üzere tüm sis iplik çalışanlarınin bir güzel hakkını yemiş bu çoğunun tazminatını ve maaşlarıni bile ödememiştir.