E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar endeksi geriledi---

Gelişen piyasalar endeksi geriledi

Gelişen piyasalar endeksi geriledi
12 Aralık 2013 - 09:10 borsagundem.com

Fed'in tahvil alımlarını azaltacağı endişesiyle gelişen piyasalar endeksi 3. gününde de satıcılı seyrediyor

Gelişen piyasalar endeksi, ABD merkez bankası Fed'in teşvikleri azaltacağı endişesi üzerine 3. gününde de düşerken, gelişen piyasa paraları zayıfladı. Çin'in yuanı 4 ayın en sert düşüşünü kaydetmeye hazırlanıyor.

Hite Jinro Co., Woori Investment & Securities Co.'nun not indirimi sonrasında 2 yılın en sert düşüşünü kaydetti. Endonezya hisseleri, faiz kararı öncesinde yüzde 1.1 geriledi ve Endonezya rupisi yüzde 0.4 zayıfladı. Merkez bankasının 4 gündür ilk kez günlük ayarlamasını aşağı çekmesinin ardından yüzde 0.5 değer kaybetti. Baht, Moody's'in Taylan'daki siyasi krizin kredi notu için olumsuz olduğunu söylemesinin ardından 5 gündür devam eden kazançlarına ara verdi. Hint rupisi yüzde 0.7 zayıfladı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.7 kayıpla 995.79 puana gerileyerek 1 haftanın en düşük seviyesine işaret etti. ABD'de bugün açıklanacak perakende satış verisinin, Haziran'dan bu yana en büyük artışa işaret etmesi beklenirken, giderek daha çok ekonomist Fed'in önümüzdeki hafta aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarını azaltacağını öngörüyor.

Kısa vadede, azaltım çerçevesinde gelişen piyasalarda düşük performans göstermesini bekleyen Edmond de Rothschild Asset Management'in kıdemli para yöneticilerinden David Gaud, "Bu bir gelenek. Aynı zamanda piyasaya girmek için yeni bir fırsat olarak görülebilir. İnsanlar gelişen piyasalarda progresif olarak ekleme yapmalı" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)