E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar endeksi geriledi---

Gelişen piyasalar endeksi geriledi

Gelişen piyasalar endeksi geriledi
03 Aralık 2013 - 12:01 borsagundem.com

Fed'in teşvikleri azaltacağı endişelerinin artmasıyla gelişen piyasalar endeksi 2. gününde de düştü

ABD'den gelen iyi verilerin Fed'in tahvil alımlarını azaltacağı endişelerini tetiklemesi ve güney Koreli otomobil üreticilerinin değer kaybetmesiyle gelişen piyasalar endeksi ve paraları 2. gününde de düşüş kaydetti.

Güney Kore'nin en büyük otomobil üreticileri Hyundai Motor Co. ve Kia Motors Corp., otomobil satışlarının düşmesiyle yüzde 4 değer kaybetti. OAO Novorissiysk Commercial Sea Port, Rusya'nın Micex Endeksi'ni 2 ayın en düşüğüne taşıdı. Endonezya rupisi, dolar karşısında yüzde 1 zayıflarken, Güney Afrika randı da yüzde 0.3 değer kaybetti. Tenage Nasional Bhd., hükümetin, kamu hizmeti şirketinin, elektrik ücretlerini artırmasına izin vermesi üzerine 5 yuılın en büyük artışını kaydetti ve Malezya Borsası'nı rekora taşıdı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.5 kayıpla 1,008.04 puana geriledi. ABD'de dün açıklanan veriler, imalatın Kasım'da 2 yılın en hızlı büyümesini kaydettiğini gösterdi. Gelişen piyasalardaki hisseler 22 Mayıs'ta Fed'in ekonomi ilerleme kaydetmeyi sürdürürse tahvil alımlarının azaltılabileceğinin sinyalini vermesinden bu yana yüzde 3.8 düştü. MSCI Dünya Endeksi aynı zaman zarfında yüzde 7.1 geriledi.

Son ekonomik verilerin, tahvil alımlarının 2014'ün başlarında tahvil alımlarının azaltılmaya başlayacağına işaret ettiğini söyleyen United Coconut Planters Bank'ın yatırım genel müdürü Steve Sevidal, "Teşviklerin azaltılmasıyla, ABD'deki varlıkların cazibesi artıyor ve gelişen piyasalar olumsuz etkileniyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)